Büntetőkkel jutott tovább a szlovák válogatott

By
Updated: október 9, 2020

Büntetőkkel jutott tovább az Eb-pótselejtezőben a szlovák válogatott, amely gól nélküli döntetlent ért el Írország ellen, így egy lépésre került az Európa-bajnokságtól. 

Lobotka és Škriniar nélkül állt fel a szlovák válogatott. Lobotka a nápolyiak karanténja miatt, Škriniar pedig megfertőződött a koronavírussal. Mindkét csapat közel állt a gólszerzéshez, remek védéseket mutatott be Marek Rodák kapus. Mivel a rendes játékidő és a hosszabbítás is gól nélkül zárult, jöhettek a büntetők. A szlovák részről négyen is eredményesek voltak, Brown lövését Rodák védte, majd Doherty a kapufát találta el. Az Európa-bajnoki részvételért Szlovákia Észak-Írországgal mérkőzik idegenben.

Szlovákia-Írország 0:0, büntetőkkel 4:2
Szlovákia: Rodák – Pekarík, Vavro (112. Gyömbér), Valjent, Mazáň – Kucka (86. Greguš), Hrošovský, Hamšík – Rusnák (86. Mak), Duda (107. Boženík), Mihalík (73. Haraslín). Tréner: Pavel Hapal.
Írország: Randolph – Doherty, Egan, Duffy, Stevens – McCarthy (60. Browne), Hourihane, Hendrick – Robinson (100. O’Dowda), McGoldrick (112. Long), McClean. (60. Brady) Tréner: Stephen Kenny.
Fotó: SFZ