Befejezte pályafutását, edzőként folytatja Ján Ďurica

By
Updated: júl 25, 2019

A 2005/2006-os idényben játékosként volt a Pozsonyligetfalu alapembere, majd a szlovák válogatottban is meghatározó játékossá vált a dunaszerdahelyi Ján Ďurica, aki befejezte játékos pályafutását és edzőként tér vissza a pozsonyi klubhoz.

„Valami új vár rám. Nem volt könnyű, pontot tennem a futball karrierem végére és játékosból edzővé válni. Számomra ez egy kisebb vizsga, meglátjuk, hogy a jövőben is ezen a pályán fogom-e folytatni. A Pozsonyligetfaluban lehetőséget kaptam, amiért hálás vagyok a klubnak. Lehetőséget kaptam megismerni az edzői munkát, remek edzői stáb van itt. Jól érzem magam, úgy gondolom, van még mit átadnom, örömmel osztom meg tapasztalatomat, de én is tanulni fogok.“ – nyilatkozta Ján Ďurica a pozsonyi klub honlapjának.

Az elnök, Marek Mojto szerint viszont nem biztos, hogy az edzői állás lesz Ďurica végállomása. „Ebben az idényben Jozef Dojčan munkáját fogja segíteni, de szélesebb munkáról is beszélgettünk. A közeljövőben a klub struktúrájában is lehetőséget kaphat.“

Ján Ďurica Dunaszerdahelyen született, a DAC csapatában nevelkedett, majd a Pozsonyligetfaluhoz igazolt, ahol a Bajnokok Ligája csoportkörében is pályára lépett. Később az orosz Szaturn Moszkva, a Lokomotiv, a Hannover, a török Trabzonspor és a cseh Dukla csapatainál is szerepelt. A szlovák válogatottban 91 mérkőzésen lépett pályára és 4 gólt ért el.