Bayo, Herc és Vida Máté az őszi idény tehetségeinek legjobb csapatában

By
Updated: december 27, 2018

Az ősz legjobb csapata után a Fortuna liga statisztikái alapján összeállították a legjobb tehetségekből álló kezdőcsapatot.

A 11 játékos közé azok kerülhettek, akik 1996-ban, vagy később születtek és hazájuk U21-es válogatottját is képviselhetik. A játékosok a liga hivatalos statisztikai adatai alapján kerültek a legjobb csapatba.

Érdekesség, hogy a tehetségek közé csak egy játékos került az éllovas Slovan együtteséből, mégpedig a kapus, Dominik Greif. A jobbhátvéd posztra Vida Máté került, aki kényszerből került a védelembe, ugyanis pozícióját tekintve középpályás. A hátvédek közé még a zsolnai Sluka és a felvidéki Križan Richárd került.

A középpályára öt játékos jutott. Zsolnáról Káčer és Fazlagič, Nyitráról Taiwo és Vestenický, a DAC csapatából pedig a fiatal Herc.

A támadósort Bayo és Boženík alkotják. A DAC kiválósága, Vakoun Issouf Bayo az őszi idény legjobb csapatába is bekerült.

Az őszi idény tehetségeinek legjobb csapata:

Dominik Greif (Slovan) – Vida Máté (FC DAC), Križan Richárd (FC Nyitra), Branislav Sluka (MŠK Zsolna) – Abdulrahman Taiwo (FC Nyitra), Miroslav Káčer (MŠK Zsolna), Christián Herc (FC DAC), Enis Fazlagič (MŠK Zsolna), Tomáš Vestenický (FC Nyitra) – Róbert Boženík (MŠK Zsolna), Vakoun Issouf Bayo (FC DAC)