Április 4-én az első fordulóval folytatódhatna a Fortuna liga rájátszása

By
Updated: marec 12, 2020

Ha továbbra is érvényben marad a sporteseményekre vonatkozó kéthetes tiltás, a Fortuna liga április 4-én folytatódhat. Viszont továbbra is érvényes, hogy a legfontosabb a játékosok, a szurkolók, a klubvezetők egészsége.

Az új lebonyolításról a Ligás Klubok Uniója döntött, mely alapján a Fortuna liga április 4-én folytatódhat a rájátszás első fordulójával. „Továbbra is kijelentjük, hogy számunkra a szurkolók, a játékosok és a klubvezetők biztonsága és egészsége a legfontosabb. Ez ügyben szorosan együttműködünk a krízis csoporttal. Minden meg akarunk tenni annak érdekében, hogy a fontos sportkérdések a pályán dőljenek el. Ha minden az optimista tervek szerint alakul, a Fortuna liga április 4-én folytatódhat a rájátszás első fordulójával. Több lehetőséget dolgoztunk ki a folytatásra, a leglogikusabb döntés az lesz, ha az első fordulóval folytatjuk. Főleg azért, mert lezártuk az alapszakaszt.“ – nyilatkozta Ivan Kozák, az LKÚ elnöke.

A program két hétközi fordulóval számol, keddi napon játszanák a negyedik és a nyolcadik fordulót. „Az egész menetrend három héttel tolódik, de be kell sűrítenünk a válogatott szünetek és a közelgő Európa-bajnokság miatt. Reméljük, a helyzet olyan lesz, hogy a Fortuna liga mérkőzéseit le tudjuk játszani. Természetesen egyéb krízis lehetőségeket is számba vettünk. Jelenleg tartjuk a kapcsolatot az egyes európai bajnokságokkal, az UEFA-val. A helyzet napról-napra változik. Jelenleg tart a 14 napos tiltás, ha a helyzet megváltozik, mindenkit informálni fogunk.“ – tette hozzá Kozák.

 A szlovák kormány 14 napra betiltott minden sport- és kulturális esemény szervezését, a koronavírus terjedése miatt. A Fortuna liga rájátszásának első fordulójában a DAC a Nagymihály csapatát fogadja.