Almási László: Egy ilyen ajánlatot nem lehet visszautasítani!

By
Updated: január 21, 2021

Élete legnagyobb átigazolását hajtotta végre a csallóközi Almási László, aki Rózsahegyről az orosz Akhmat Grozny együtteséhez igazolt. A fiatal támadó fél éves kölcsönjátékra érkezett új csapatához, amely opcióval rendelkezik. A csallóközi támadó a szlovák sport.sk honlapnak adott interjút.

Nagy meglepetésre az orosz Akhmat Grozny együttesénél folytatja Almási László, aki fél év kölcsön után végleg a csapat játékosa lehet. „Már decemberben felvették velem a kapcsolatot. A menedzseremmel először nem nagyon vettük komolyan, mert nem küldtek konkrét ajánlatot. Az érdeklődésük januárban is tartott, magas támadót kerestek, mint én. Több választásuk is volt, Andrej Talalajev edző választott ki. Lát bennem lehetőséget, dolgozni szeretnének velem. Az Akhmat a DAC csapatát egy évvel ezelőtt 5:1 arányban győzte le, más szintet képvisel. A szerződést Törökországban írtuk alá, a csapat egy hónapos edzőtáborát tölti. Voltak más érdeklődők is, de semmi konkrétak. Télen nem is nagyon akartam váltani, de egy ilyen ajánlatot nem lehet visszautasítani.“ – vázolta fel a klubváltás részleteit Almási László, aki egy évet töltött a rózsahegyi alakulatnál, ennek ellenére a vezetők nem gördítettek akadályt a távozása elé.

„Kedvesen megleptek, a klubnál mindenki az előrelépést kívánta. Ján Haspra vezetőedző és Marek Sapara segédedző is örült, ez az ő munkájukat is tükrözi. A DAC csapatában más a filozófia, a légiósok kapnak több lehetőséget. Már amikor Pozsonyligetfaluban és Somorján szerepeltem, nem számoltam vele, hogy lehetőséget kapok Dunaszerdahelyen. A Rózsahegyre való távozás jó döntés volt. Lehetőséget kaptam és éltem vele. Most már vár rám.“

A város ébredezik a csecsen háború után, sok épület kerül újraépítésre. „A játékosok iránti szerviz kiváló. Mindenki egy helyen lakik egyenesen Grozny városában. Láttam az új 30 ezer férőhelyes stadiont és a szép edzőpályákat. Minden magas szinten van. A várost az alapoktól építik. A város felett felhőkarcolók állnak, nagy bevásárló központokat húznak fel.“ – vázolta fel a körülményeket a csallóközi támadó, aki ha visszatér az edzőtáborból, támogató párja is meglátogatja.