A Zsolna és a Nyitra sem kapott klublicencet a következő idényre

By
Updated: máj 29, 2020

Ülésezett a szlovák labdarúgó-szövetség licencadó bizottsága, amely döntött a klubok engedélyéről a következő idényre. A szövetség legutóbbi közlönye szerint a Fortuna liga, a II. liga és az akadémiák klublicenceit hagyták jóvá. 

Első fokon a Fortuna ligából 10 klub kapott engedélyt a 2020/2021-es évadra: Slovan, DAC, Nagymihály, Rózsahegy, Szenice, Szered, Trencsén, Nagyszombat, Aranyosmarót és Garamszentkereszt. A klubok minden minimális követelményt teljesítettek, hogy UEFA és Fortuna liga licencet kapjanak. Két klub, a Nyitra és a felszámolás alatt álló Zsolna első fokon nem kapta meg a licencet, és június 12-ig fellebbezhetnek a döntés ellen.

A licencadó bizottság a II. ligás klubok közül kilencnek adta meg első fokon az indulási jogot: Bártfa, Slovan B, Kassa, Liptószentmiklós, Puhó, Zólyombrézó, Rózsahegy B, Szakolca, Tőketerebes. Feltételes engedélyt kapott a Besztercebánya, Máriatölgyes, Komárom, Pozsonyligetfalu, Poprád és a Somorja, de a klubok kötelesek bemutatni a 2019-es gazdasági év beszámolóját.

Mivel a felszámolás alatt álló Zsolna nem kapott engedélyt, így a II. ligában szereplő B csapat sem rajtolhat. Az akadémiák közül a DAC az elsők között kapott licencet a következő idényre.