A védelem összeállítása okozhat gondot a szlovák kapitány számára

By
Updated: marec 12, 2019

Kihirdette 24 fős keretét Pavel Hapal szövetségi kapitány, a szlovák labdarúgó-válogatott március 21-én Magyarország ellen lép pályára.

A keretből nem hiányzik a Kínába szerződött Marek Hamšík, illetve az U21-es válogatott korábbi játékosai, mint Pavol Šafranko, vagy Martin Chrien. A másik oldalon Martin Škrtel, Tomáš Hubočan és Adam Nemec is hiányozni fog, ugyanis lemondták a válogatottságot. Adam Zreľák sem áll a csapat rendelkezésére, a Nürnberg támadója operáció után lábadozik. A legnagyobb problémát a végelem

„Több lehetősünk is van, a támadósorba küzdő játékost kerestünk, mivel Adam Zreľák megsérült, ezért hívtuk be Pavol Šafrankót. Hasonló típusú játékos, de ez még nem jelenti azt, hogy kezdeni fog. Több varióciónk van, a támadósorban Róbert Mak is tud játszani. Egy újabb lehetőség, ha valamelyik középpályás feljebb játszik, mint a múltban Marek Hamšík, vagy Ondrej Duda.“ – részletezte a keret összeállítását Pavel Hapal.

A visszavonult Škrtel után a kapitányi karszalagot Marek Hamšík fogja viselni. „A hátvédsorban több probléma is keletkezett, ugyanis Škrtel visszavonulásán kívül a szélső játékosok nem játszanak klubcsapataikban. „Pekarík izomsérülés után már rendbe jött, ha a hétvégén a Herthában nem játszik, a B csapatban fog pályára lépni. Mindkét szélső játékosunk nem szerepel a klubcsapatában. Több lehetőség van a fejemben, jobb oldalon akár Ľubo Šatka is játszhat.“ – zárta értékelőjét Hapal.