A szurkolói rendbontás után súlyos pénzbüntetést kapott a Nagyszombat és a Slovan

By
Updated: október 29, 2021

Lezárult a Nagyszombat-Slovan rangadón történt szurkolói rendbontás miatt folytatott fegyelmi eljárás, mindkét klub megkapta büntetését. 

A Szlovák labdarúgó-szövetség Fegyelmi bizottsága ismertette a két klubra kiszabott büntetést. A Nagyszombat 35 ezer eurós, a Slovan 20 ezer eurós pénzbírságot kapott. Ezen kívül a Spartak a következő 3 hazai mérkőzését zárt kapuk mögött kénytelen lejátszani, kizárólag a 15 év alatti gyerekek vehetnek részt a találkozókon. A Slovan szurkolói pedig a következő négy idegenbeli mérkőzésre nem utazhatnak. Ráadásul a bizottság döntése alapján a két csapat egymás elleni mérkőzésén nem lehetnek vendégszurkolók.

Október 17-én a Fortuna liga 11. fordulójában a Nagyszombat-Slovan rangadó 15. percében a pályára rohant a két tábor huligánjai és a pályán csaptak össze. A játékosok az öltözőbe vonultak, a rendőrök pedig kiürítették a vendégszektort. Filip Glova játékvezető végül beszüntette a találkozót, a Ligás Klubok Uniója pedig 0:3-as eredménnyel a Slovan javára ítélte oda a három pontot, mivel a hazai klub nem megfelelően biztosította be a találkozó szervezését.

 

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.