A Slovan nyerte a Szlovák Kupát

By
Updated: júl 8, 2020

A Slovan nyerte a Szlovák Kupát, miután a fináléban egy góllal múlta felül a Rózsahegy csapatát. A fővárosiak tizenhatodik alkalommal hódították el a kupát, ezzel együtt dupláztak, ugyanis a bajnoki címet is bezsebelték. 

Gól nélkül zárult az első félidő, fordulás után viszont Twardzik szabálytalankodott Medveddel szemben, a játékvezető büntetőt ítélt, amit Ožbolt értékesített. Az eredmény a végig már nem változott, így a Slovan kupagyőzelmet ünnepelhetett. A Rózsahegy színeiben a csallóközi Almási László sérülés miatt nem léphetett pályára.

A Slovan győzelme azt is jelenti, hogy a harmadik kupainduló sorsa rájátszásban dől el, így a táblázaton a 4. és 7. hely között elhelyezkedő négy csapat megvív egymással.

 

Slovan – Rózsahegy 1:0 (0:0)
Gólszerző: Ožbolt 11-ből (48.)
Slovan: Šulla – Medveděv (84. Daniel), Abena (46. de Marco), Bajrič, Božikov – Rabiu, de Kamps, Moha (83. Weiss) – Strelec (64. Ratao) – Ožbolt (74. Nono), Medved

Rózsahegy: Macík – Čurma, Maslo, Twardzik – Kojnok (72. Ďungel), Múdry (81. Kostadinov), Filinský (72. Takáč), Mojžiš – Brenkus (61. Madleňák) – Regáli, Gerec (81. Kmeť)