A DAC-Slovan mérkőzést kritizálta a kormányfő, stadionok bezárásával fenyeget

By
Updated: júl 2, 2020

A szlovák kormányfő, Igor Matovič a csütörtöki sajtótájékoztatóján figyelmezettet, a DAC-Slovan mérkőzésen nem kerültek betartásra a higiéniai előírások. A találkozót 6120 néző látta a helyszínen. 

A kormányfő egy fotót mutatott a MOL Aréna lelátójáról, amelyen látható, a sakkrendszer szerű cikcakkos ülésrend nem volt betartva. „Ez a kép elrettentő példa, pontosan így tudjuk elrontani. Ha ezen az úton haladunk, akkor nagyon rosszul fog végződni. Annak ellenére, hogy a fő higiénikus a tömegrendezvényeken a cikcakkos ülésrendet javasolta, a nétők a futballmérkőzésen ezt ignorálták.“

 

Pontosan erre fizet rá jelenleg Szerbia és további országok, ahol egy futballmérkőzés a vírus terjedésének második hullámát indította el. Ez nem történhet meg. „Hogy megkönnyítsük a szervezők helyzetét, a sakktáblás – cikcakkos ülésrend úgy vátozik, hogy minden második sornak üresnek kell lenni, hogy a rendező ezt ellenőrizhesse. Ha ez nem fog működni, hátramenetbe kapcsolunk és a hasonló sportrendezvényeket törölni fogjuk, ugyanis ez hatalmas rizikó.“ – nyilatkozta Igor Matovič.

Július 1-től Szlovákiában a sportrendezvényeket több mint ezer néző látogathassa, viszont biztosítani kell a sakktáblás – cikcakkos ülésrendet. Az enyhítést a DAC és a Slovan ki is használta és a rangadót 6120 néző tekinthette meg. „Abban bíztunk, hogy a nagyobb nézőszámnál az emberek betartják az intézkedéseket, de ez sajnos nem történt meg. Ez legyen egy precedens. Figyelmeztetjük a további mérkőzések rendezőit, hogy tartsák be az előírásokat. A DAC-Slovan mérkőzés miatt büntetés lehet kilátásban.“ – zárta a kormányfő.