A DAC az egyik legjobban sújtott klub: „A mérkőzéseink teltházasak lennének!“

By
Updated: október 12, 2020

Nehéz időszakon megy át a sport Szlovákiában, csak úgy, ahogy minden egyéb ágazat a koronavírus miatt. Folyamatosan újabb megszorítások érkeznek a növekvő fertőzések miatt. A Ligás Klubok Uniója egy új kampánnyal igyekszik reagálni a folyamatosan változó helyzetre. 

Az unió a #Több mint játék szlogennel hívja fel a figyelmet a helyzetre, amely négy fontos részt tartalmaz: megszorítások, szurkolók, a sport mint közösségi fenomén, anyagiak. Az unió teljesen tisztában van a helyzet komolyságával, a futball viszont már többször is megmutatta, hogy be tudja tartani a szabályokat. Különböző modellek és képletekkel állnak készen, mellyel szeretnék meggyőzni a kompetens személyeket a szurkolók visszatéréséről a lelátókra. A sport egy közösségi fenomén, ezekben a nehéz helyzetekben pedig nagy segítség lehet.

Már hagyományosan a legnagyobb átlagnézőszámmal a DAC rendelkezik, a klub elnöke, Végh Tibor szerint a klub nem csak sok pénztől esik el. „Mi egy vagyunk azon klubok közül, amelyet a legjobban érintenek a megszorítások. Az elmúlt idényben az átlagnézőszám a stadionban elérte a 8 ezret és több, mint négyezer eladott bérletünk volt. A szurkolókat kárpótolnunk kellett. Jelenleg csaknem 3500 eladott bérletünk van, sikeresek vagyunk, a mérkőzéseink teltházasak lennének. Sok pénztől esünk el, de nem csak ettől. Elesünk attól, amely a futballt futballá teszi, mégpedig az érzelmektől.“ – fejtette ki véleményét Végh Tibor elnök.

Az unió ennek ellenére küzdeni fog, a csapatok játszani akarnak. Egyértelmű tervvel érkeznek a folytatásban, mellyel meg akarják mutatni, a futball harcolni tud.

A DAC kilenc forduló után nyolc győzelemmel és egy vereséggel áll a Fortuna liga táblázatának élén.