24 játékos a Somorja első edzésén

By
Updated: január 8, 2021

A MOL Akadémián kezdte meg a téli felkészülést a Somorja csapata, melyet ideiglenesen a DAC U19-es csapatának edzője, Michal Kuruc irányít.

A somorjaiak legnagyobb problémája a szünet alatt az edzői poszt betöltése volt, ugyanis Ján Blaháč a felkészülés előtt elköszönt a csapattól és Szeredre igazolt.
„A 2020-as évet a pontokat nézve nem teljesen elégedetten fejeztük be. Hathetes felkészülés előtt állunk, amely alatt szeretnénk növelni a csapat és a játékosok teljesítményét, egyéni felkészültségüket. Nem utolsó sorban szeretnék megerősíteni a csapatunkat. Tavasszal mindenképpen feljebb szeretnénk lépni a táblázaton. Nagyon örülünk, hogy a második liga profi csapatai is edzhetnek. Ez a remek őszi diplomáciai igyekezetnek is az eredménye. Nagyon figyelünk az előírások betartására. Mindent elkövetünk, hogy a koronavírus elkerülje a csapatunkat. Ellenkező esetben komplikálná a helyzetünket a rövid felkészülési időszak alatt. A legfontosabb, hogy dolgozhatunk, erre összpontosítunk.“ – nyilatkozta a klub honlapján Horváth Csaba elnök.
A csapat a koronavírus tesztelés után a MOL Akadémia pályáján folytatta a tréningeket. Michal Kuruc három kapussal és 21 mezőnyjátékossal dolgozhatott. Három felkészülési mérkőzés van tervben az STK számára, amely a Szakolca, a Slovan B és a Puskás Akadémia ellen lép pályára.

A Somorja játékoskerete az első edzésen:
Kapusok: Frederik Valach, Jakub Bubák, Martin Danihel (ŠTK U19)
Védők: Draško Marić-Bjekić, Kristián Slebodník, Tomáš Stašík, Konstantinos Oikonomou, Vladimír Fujak
Középpályások: Juraj Pančík, Méry Tamás, Aldo Baéz, Ľubomír Mezovský, Nagy Péter, Nagy László, Dominik Veselovský, Denis Jančo, Juraj Borčin (ŠTK U19), Bögi Ferenc (DAC U19), Bright Owusu (DAC U19)
Támadók: Lukas Leginus, Ernest Boateng, Martin Rymarenko, Frank Appiah, Farkas Bertalan (DAC U19)

A januári előkészületi meccsek:
Január 16.: STK Somorja – Szakolca
Január 27.: STK Somorja – Slovan B
Január 30.: STK Somorja – Puskás Akadémia

Fotó: STK