18 csapat és új lebonyolítási rendszer a VII. ligában

By
Updated: júl 15, 2019

Nagy változások történtek a nyár folyamán a dunaszerdahelyi járási bajnokságokban, nézzük, milyen újdonságok várnak a szurkolókra a 2019/2020-as idényben.

Kezdjük az AG Sport ligával. Az elmúlt idény bajnoka, a Somorja B az V. ligában folytatja, Nagyudvarnok az idény közben lépett ki a bajnokságból, Hegyéte pedig egy osztállyal lejjebb jelentkezett be. Az V. ligából Szap-Nyárad és Nagymagyar csapati tértek vissza az AG Sport ligába. A bajnokságban 16 csapat indul, újoncnak a VII. liga bajnoka, az Alistál számít. A lebonyolítás nem változik, a csapatok 30 fordulót fognak játszani.

Ennél is nagyobb változások történtek a VII. ligában. Ahogy írtuk, Alistál feljutott az AG Sport ligába, és a VII. ligából senki sem esett ki. A magasabb osztályból csatlakozik az idény közben kijelentkezett, majd új csapatot indító Nagyudvarnok és szintén egy osztállyal lejjebb folytatja Hegyéte is. Ezúttal négy új csapat is indul a bajnokságban: Szap-Nyárad B, Medve, Királyfiakarcsa és az FC Roma Nagymagyar. Mivel a VII. ligába 18 csapat jelentkezett be, a klubok beleegyezésével a csapatok két csoportra osztódnak a földrajzi elhelyezkedés szerint, így kialakult észak és dél csoportja. Az alapszakasz során 18 mérkőzést játszanak, majd a táblázat két részre oszlik és rájátszást vívna. Az első 5 csapat a bajnoki címért 10 mérkőzést vív, a további csapatok a 6-9. helyért küzdenek. A klubok szintén megegyeztek, hogy a rájátszásba csak az egymás ellen elért eredményeket viszik tovább.

  AG Sport liga
1. Felbár
2. Egyházgelle
3. Nagymagyar
4. Felsőpatony
5. Dióspatony
6. Szentmihályfa
7. Baka
8. Pozsonyeperjes
9. Ekecs-Apácaszakállas
10. Izsap
11. Nyékvárkony
12. Nagypaka
13. Szap-Nyárad
14. Balony
15. Csallóközcsütörtök
16. Alistál

 

VII. liga Észak Dél
1. Pozsonycsákány Királyfiakarcsa
2. Sárosfa Nagyudvarnok
3. Csallóköznádasd Csallóközkürt
4. Nagyszarva Csilizradvány
5. Béke Szap-Nyárad B
6. Sárrét Vásárút
7. Tárnok Medve
8. FC Roma Nagymagyar Hegyéte
9. Dióspatony B/Patonyrét Padány