Hudák: Nagyon jól érzem magam Mezőkövesden!

By
Updated: január 18, 2017

Remek őszt tudhat maga mögött a pozsonypüspökiről származó Hudák Dávid, aki a Mezőkövesd csapatában 18 mérkőzésen lépett pályára és egy gólt jegyzett. A 23 éves hátvéd újonc csapatával a tabella 5. helyén telel, ami mindenki számára hatalmas meglepetés. A csallóközi játékost a remek őszről faggattuk.

Az 5. helyen zártátok az őszt a Mezőkövesddel. Értékeld az őszi idényt.

Az őszi idény a mi szempontunkból sikeres volt, hiszen mint újonc csapat az 5. helyen zártunk az évet. A csapat későn állt össze, még szeptember végén is érkeztek játékosok. Nagy segítségünkre voltak a válogatott szünetek, amelyek során összeállt a csapat. Az első 11 mérkőzéssel nem voltam megelégedve, mert csak 10 pontot szereztünk. A következő 8 találkozó csodálatos volt, hiszen csak egy alkalommal vesztettünk és két döntetlent értünk el. Ezek mellett öt győzelmet szereztünk, ráadásul olyan csapatok ellen, mint a Videoton és a Ferencváros.

Melyik volt számodra az ősz legjobb mérkőzése?

A véleményem szerint a legjobb mérkőzés hazai pályán a Ferencváros ellen volt, amikor is 2:0-s győzelmet arattunk. A mérkőzésre sok szurkoló jött ki, a lefújás után pedig az egész stadion megtapsolt bennünket.

Hogy érzed magad Mezőkövesden?

Nagyon jól érzem itt magam. Szép stadionunk van, több edzőpályánk és remek regeneráció. Minden adva van ahhoz, hogy csak a futballra kelljen összpontosítanunk.

Milyennek látod a csapat összetételét?

Pintér Attila nagyon jó csapatot állított össze. Többen a nyáron érkeztünk, és olyan játékosok jöttek, akik azelőtt a klubjaikban nem sok szerepet kaptak, csakúgy, mint én a Slovanban. Ebből kifolyólag mindenki bizonyítani akarja, hogy lehet rá számítani. Egy célért küzdünk, hogy bent tartsuk a Mezőkövesdet az NBI-ben.

Milyen volt az együttműködés Pintér Attilával?

Nekem nagyon sokat segített a mester, tudja, mit csinál. Ha valaki hibázik, kijavítja őt, felviszi a hangját, de ezt mind csak a csapat érdekében csinálja, hogy elérjük a kitűzött célokat. Nagyon sok órát töltöttünk a pályán, de ez mind megmutatkozott a mérkőzések során és jó eredményeket értünk el.

Hogy érintett a változás a vezetőedzői poszton?

Ilyen a futball, előre kell néznünk. Pintér Attilával vagy nélkül a Mezőkövesdért kell harcolni. Az új mesterrel, Tomislav Sziviccsel korábban még nem dolgoztam, de biztos vagyok benne, hogy elérjük célunkat. Ha mindenki kiad magából mindent a pályán, nem lehet probléma.

Mit gondolsz, hol végezhettek a bajnokságban?

A cél a bennmaradás, a többi az csak ráadás. Örülnék, ha jobban végeznénk, mint ősszel a bajnokság első fele után, de azért még nagyon sokat kell tenni.

Milyennek látod a magyar bajnokságot, mióta utoljára az Újpest mezében szerepeltél?

A magyar futball előre halad. Sok új stadion épül, a válogatott kijutott az Európa-bajnokságra, ezért csak pozitívan tudom értékelni a bajnokságot.

Hosszú távú szerződést kötöttél Mezőkövesden, mik a céljaid a továbbiakban?

Elsődleges cél a bennmaradás és stabil tagja legyek a csapatnak. Minden mérkőzés során a maximumot akarom nyújtani, hogy emelt fővel jöhessek le a pályáról. A további években is szeretnénk örömet okozni a Mezőkövesd szurkolóinak, hogy minél többen jöjjenek ki a mérkőzésekre, és úgy szurkoljanak, mint az elmúlt félévben, ugyanis fantasztikusak voltak.

Fotó: mezokovesdzsory.hu

https://www.facebook.com/events/828403835283370