Visszavonult az olimpiai ezüstérmes kajakozó Linka Tibor és Tarr György

By
Updated: december 18, 2020

Két kiváló kajakozóval lett kevesebb a Felvidéken, ugyanis Tarr György és Linka Tibor bejelentette visszavonulását. Búcsúzóul Roman Mikulec belügyminiszter köszönőlevelet adott át és a Belügyminisztérium plakettjével tüntette ki a két sportolót (a felvételen). 

A hamarosan 42 éves Tarr György és az olimpiai játékokra készült, végül a visszavonulás mellett döntött. Pályafutását a szegedi világbajnokságon szerette volna befejezni, de a koronavírus miatt elhalasztották. A jövőben a komáromi kajakos szülővárosában, vagy közelebb Szlovákiában edzőként folytatná, hogy átadja a sportágban szerzett tudását.

Tarr György Komáromban született, pályafutása során négy olimpián indult a kajak négyessel 1000 méteren. A 2008-as és 2016-os olimpiai játékokon is ezüstérmet szerzett. A világbajnokságon 3 arany, 3 ezüst és 1 bronzérmet szerzett, míg az Európa-bajnokságon 5 arany, 5 ezüst és 2 bronz került a gyűjteménybe.

 

Nagy meglepetést okozott bejelentésével a 25 éves somorjai Linka Tibor, aki a fafeldolgozásban képzeli el jövőjét. Már tavaly térdoperációra kényszerült, amit idén júniusban is kénytelen volt megismételni. Ez is hozzásegítette döntéséhez, hogy végleg befejezze pályafutását.

Linka Tibor somorjaiként került a kajakosok világába. 2016-ban a riói olimpián Tarr Györggyel közösen a K4-ben ezüstérmet szerzett 1000 méteren. A felnőtt világbajnokságon 1 aranyérmet szerzett, míg az Európa-bajnokságon 1 arany, 2 ezüst és 1 bronzérem a mérlege.

Fotó: Belügyminisztérium