Versenyzés, élménytábor és tudásbővítés volt a Seishin Karate Klub programja

By
Updated: jún 21, 2022

Eseménydús hétvégén van túl a Seishin Karte Klub, melynek növendékei és edzői több helyszínen is sikeresen szerepeltek. Várpalotán, Bősön versenyeztek, Keszegfalun élménytábort tartottak, majd Siófokon a tudásukat bővítették. 

Június 11-én hat versenyzővel Várpalotán járt a Seishin Karate Klub. A versenyen közel 100 induló volt 2 országból (Magyarország, Szlovákia). A csapat a Thury várhoz érkezett, ami Várpalota szívében helyezkedik el, a verseny rajtja a Várkerti Általános iskola udvaráról indult.

„A gyors regisztráció után mindenki átöltözött és az erőpróbák első részét várták. Mindenki az íjászattal kezdett, ami egész jól sikerült. A gyerekeknél 10 kg-mal volt fekvenyomás időre, és az Ifjúsági korosztálytól fekve nyomás volt ki mennyit bírt. Volt még deszka törés, ököllel, kéz éllel, és könyökkel kellett törni. Miután ez megvolt, mindenki pontosan indult az előre meghatározott időpont szerint. A versenyzők 2 percenként indultak. A távot végig futva kellett megtenni, és a következő erőpróbákat végrehajtani időre, amire általában 30 másodperc állt rendelkezésre. Először ugráló kötél, majd hasizom, kettlebellel nyomás, lajhár mászás, kúszás, tapsolós fekvőtámasz, pont kesztyűbe fejrúgás, dobócsillag (ez volt a vissza fordító pont a hegy tetején gyönyörű kilátással), majd visszafelé súlylökés, rönk ugrálás, gólyaláb, és a legutolsó feladat a dombfutás volt, ami kb. 150 méteres nagyon meredek emelkedő. Ezt 12 kilométer után megfutni sprintelve felfelé nem egyszerű feladat! Ennek ellenére a csapat tagjai a tavalyihoz képest szinte minden feladatnál tudtak javítani saját magukhoz képest. A serdülő kategóriában 11 főből sikerült begyűjtenünk ez első három helyet.“ – árulta el Markovics János, a karate klub elnöke.

Eredmények:
Első helyezettRakus Ján (Keszegfalva) serdülő kategória
Második helyezettSárai Csongor (Keszegfalva) serdülő kategória
Harmadik helyezettek: Molnár Dominik (Keszegfalva) serdülő kategória, Cserepes Zoltán (Nemesócsa) – Felnőtt férfi

Akik idén lemaradtak a dobogóról
Trenčík Nikolas (Keszegfalva) – felnőtt
Kiss Ádám (Keszegfalva) Ifi fiúk. – 4.hely

A klub edzői e közben Siófokon vettek részt egy edzői továbbképzésen. A táborban napi 3 edzés volt nagyon magas színvonalon, ahol főleg katákkal és a mozdulatok értelmezésével foglalkoztak a 4 napos képzés alatt.

Az ezt követő héten pedig családi napot, és egyben élménytábort szerveztek a klub tagjainak a keszegfalvai focipályán, ahol különböző programok vártak az érdeklődőket: íjászkodás, arcfestés, foci, társasjáték. Ezen felül volt még egy újdonság a buborék foci, ami mindenkinek lenyerte a tetszését. Mind a legkisebbek mind a felnőttek nagyon élvezték, összességében mindenki kiválóan érezte magát.

Másnap azaz vasárnap a csapat Bősön vett részt a 8.Szamuráj harcos akadályokkal nehezített futóversenyen. Volt benne traktor gumiba ugrálás, ahol Kincső volt a legügyesebb (nagyobbaknak át kellett forgatni), vízhordás, zsákban futás itt Zsófi nagyon ügyes volt, kötélmászás ebben Botond jeleskedett, és a kúszásban is, íjászkodás, célbadobás.

A Seishin Karate Klubot 18 fő képviselte, ebből 6 főnek sikerült dobogóra állnia. A verseny egy kiváló kihívás volt mindenki számára, amit kiválóan teljesítettek. Eredmények:

Első helyezettek:

  • Póša Viktória (Sesihin Duaszerdahely)
  • Csölle Kincső Viktória (Sesihin Duaszerdahely)
  • Kiss Ádám (Sesihin Keszegfalva)

Második helyezettek:

  • Sárai Csongor (Sesihin Keszegfalva)
  • Szalay Tímea (Sesihin Duaszerdahely)

Harmadik helyezettek:

  • Polin Zsófia, Lavu Botond (Sesihin Duaszerdahely)

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.