Vémola legyőzte Végh Attilát az évszázad visszavágó mérkőzésén

By
Updated: jún 9, 2024

Lezajlott az Oktagon MMA évszázad visszavágójának kikiáltott mérkőzés Végh Attila és a cseh Karlos Vémola között. A küzdelmet Vémola nyerte, aki visszavágott 2019-es vereségéért – írja a sport.sk.

Vémola az első mérkőzéshez képest teljesen másképp kezdett, hamar maga alá gyűrte Végh Attilát. Kemény ütéseket adott Véghre, aki viszont lábra tudott állni, de a nagy nyomás alá került. Néhány emeléssel Végh is próbálkozott, aki okosan védekezett.

Az agresszív támadás és a nyomás a 2. körben is folytatódott Vémola részéről, aki 45 másodperc után eldöntötte a mérkőzés sorsát. Egy arm triangle szorítást alkalmazott, melyből Végh Attila nem tudott szabadulni, így Vémola diadalmaskodott. Ezzel a cseh harcos visszavágott a 2019 novemberében elszenvedett vereségért és megvédte félnehézsúlyú övét.

„A legyőzött Végh Attila szólalt meg a ringben először, aki megköszönte csapatának és az Oktagon szervezetnek, hogy részt vezetett ebben a nagyratörő projektben. „Gratulálok Karlitonak, megérdemelten győzött. Jobban felkészült a mérkőzésre, nagy ütéseket kapott a fejére, de mindennel megbirkózott. Természetesen ez ma a te napod volt. Nincs minden nap karácsony, de ilyen a sport, erről szól. Az ember egyszer győz, másszor veszít. A mérkőzést a feleségemnek ajánlom, aki végigszenvedte velem az egész felkészülést, továbbá a gyerekeimnek, a családomnak és Szlovákiának.“ – nyilatkozta Végh Attila.
A győztes Vémola kiélvezte az Eden stadionban uralkodó hangulatot, amelyet a 28 ezer néző teremtett.
„A legerősebb élmény nektek köszönhetően, akik itt vagytok. Öt évig vártam erre. Ez lett volna az utolsó mérkőzésem, és ezért egy dolgot kell még megtennem, megköszönni a sokéves támogatást. Normális esetben az a harcos, aki befejezi, leteszik a kesztyűjét a ring közepére, de én egyet átadok Ondrej Novotnýnak, a másikat Végh Attila csapatának. Attila, nézd, mit értünk el közösen. Csak rajtunk múlik, ismét megmérkőzünk-e.“ – zárta sejtelmes nyilatkozatát Vémola.

Fotó: Octagon MMA Facebook