Válogatott és övvizsga felkészítő edzőtáborban a Seishin Karate Klub növendékei

By
Updated: január 19, 2020

A Seishin Karate Klub harcosai folytatták az alapozó munkát. A Téli Táboruk utáni héten válogatott edzőtábor zajlott Cegléden 70 fő részvételével Gál Csaba és párja Zsófia szervezésében (kiváló munkát végeztek, köszönet érte). A klubból 3 válogatott versenyző Markovics Ádám, Cserepes Zoltán, és Pulay Attila vettek részt, ezen felül a válogatott edzői Markovics János, és Hupian Kristína aki versenyzői karrierje után edzőként segíti a válogatott munkáját.

A tábor szakmailag precízen felépített edzéseit Stefanovics József 5.danos mester (Magyar válogatott szövetségi kapitánya) vezette, a többi válogatott edzővel. Jelen voltak: Váczi Zoltán 4.dan, Búzás Gábor 3.dan, Körmöndi Lídia 3.dan, Balogh Zsolt 3.dan, Rácz Csaba 5.dan, és végül, de nem utolsó sorban Rózsa Gábor 1.dan (többszöri Európa bajnok, Világbajnok) mesterek.

Az első edzés a bemelegítés fontosságát, és annak helyes felépítését tanította meg. Majd minden edzés elején erre visszatérve memorizálhatták a versenyzők. Sok páros gyakorlat, és küzdelem volt, ahol mindenki kipróbálhatta a táborban tanultakat. A táborban résztvevői szinte egész évre megkapták az instrukciókat, hogy miben kell még fejlődniük. Köszönet a tábor mestereinek a magas szintű szakmai oktatásért. Jövőre ugyan itt!

Majd az ezt követő héten, Keszegfalván zajlott az övvizsga felkészítő tábor. A táborban közel 40 fő vett részt. Jelen volt a Seishin Karate Klub karatékái, ezen felül Magyarországról a Shogai Karate Klub Komáromból, és Mórról két karatéka. A felkészülés két csoportban zajlott övfokozati bontásban. A fehér, és narancs övesek Hupian Kristínával, és Csere Gáborral készültek, a haladób karatékák pedig Markovics Jánossal készültek a következő övfokozatra. Az övvizsga február közepén lesz, addig viszont még két verseny vár a Seishin harcosaira Magyarországon.