Több mint 300 versenyző a Kovács Kata Zsófia emlékversenyen

By
Updated: november 9, 2018

Idén ötödik alkalommal került megrendezésre Dunaszerdahelyen a Nemzetközi Seishin Gála, amely egyben Kovács Kata Zsófia emlékverseny is. A klub ezzel szeretné megőrizni Zsófi emlékét, aki fél életét a karatéval töltötte, és kitartása példamutató volt a többi karatéka számára is!

A verseny megnyitója egy perces néma csenddel kezdődött Zsófi tiszteletére, majd Zsófi édesanyja, Kovács Mártika szólt pár szót. Kifejezte köszönetét, hogy ilyen szép számban eljöttek a versenyzők.

A versenyre 26 klubból, 4 országból (Magyarország, Horvátország, Lengyelország és Szlovákia) több mint 300 fő nevezett. A Seishin Karate Klubból 40 nevezés érkezett.

A versenyt Dr. Hájas Zoltán (Dunaszerdahely város polgármestere) nyitotta meg, majd a város elöljárói is köszöntötték a résztvevőket. Ez után Markovics János a Seishin Karate Klub vezetője köszöntőjében kiemelte a város vezetésé, a szponzorok, a szülők és az edzők munkáját. A megnyitó után a küzdelmek négy küzdőtéren zajlottak.  A gyerekek lelkesen, és színvonalasan küzdöttek. Külön dicséret illeti az edzőket a felkészítésért.

Seishin Karate Klubból 9 fő szerzet első helyet

Kezdő kategóriában: Lévai Krisztián, Bognár Krisztián (Nemesócsa), Tanító Péter (Ekel)

Haladó kategóriában: Hausleitner Mercedes (Keszegfalva), Cserepes Zoltán (Nemesócsa), Szelle Tamás, Borbély Barnabás, Sidó Zoltán, Farkas Kevin (Dunaszerdahely)

A Hakszer Roland különdíját Szelle Tamás (Dunaszerdahely) kapta, aki a legkitartóbb a dunaszerdahelyi klubból, és a versenyen is első helyet ért el.

Még egy nagy verseny vár a Seishin Karate Klub harcosaira, november végén, Budapesten kerül megrendezésre az Európa-bajnokság, amelyen a klubot és Szlovákiát Pulay Attila, Kurcsík Márk (Csallóközaranyos), Hupian Kristína (Keszegfalva), és Hájas Kornél (Dunaszerdahely) fogja képviselni.