Több, mint 27 ezer kilométert teljesítettek a bősi futók

By
Updated: január 9, 2021

A koronavírus a Bősi Futóklubot sem kímélte, több versenyről is kénytelenek voltak lemondani. A járvány terjedésének ellenére sem tétlenkedtek a futóklub tagjai, akik több, mint 27 ezer kilométert futottak, több versenyt virtuálisan teljesítettek. A 2020-as évet Király Mátyás, a futóklub elnöke összegezte. 

„Mozgalmas évet zárt a Bősi Futóklub, 2020-ban is 27 216 km-futottunk. Az év elején már a csapat futóversenyekre járt. Január  4-én a 10. gútai Vízkereszt Maratonnal indítottuk az évet, január 12-én pedig Budapesten az 5. Zúzmara félmaraton futóversenyen vettünk részt. Februárban Dunaszerdahelyen a Valentin napi futáson is ott voltunk. Az idei tavasz viszont a kialakult járványhelyzet miatt kicsit másképpen kezdődött a csapat számára. Sajnos a vírus miatt a tömeges sportot és rendezvényeket törölték, a versenyek sajnos elmaradtak. Ezért feltettem a csapatnak egy kihívást, hogy otthon fussuk le versenyeinket, amelyeken ott szerettünk volna lenni. Olyan versenyekre regisztráltunk, mint a ČSOB Pozsony maraton, a Velencei-tó futás a a Vivicita Budapest félmaraton és Ultra Balaton  és  még sok más futóverseny. Így virtuálisan futottuk le a tavaszi versenyeinket. Június 27-én javult a járvány helyzet, így részt vettünk Magyarországon a Hegyen-Völgyön Tardos futóversenyen. Mindenki szépen teljesítette a kilométerét. Júliusban részt vettünk a Nagymegyeri futóklub által megszervezett  Kismegyer-Nagymegyer élményfutáson és a Planter RUN futáson. Augusztus 2-án a 37. Tatai Minimaratonon a csapat dobogóra állhatott. 14 kilométeren Király  Zsuzsa és Király Mátyás a 2. helyen végzett, 21 kilométeren Horváth Erik 1. helyet, Gasparík Tamás pedig 2. helyet szerzett. Képesi Attila első 50 mérföldes távján a Don Qujte Run 80 kilométeres futóversenyen 2. helyezést ért el. Bakonysárkányban is dobogón ált a csapat. 21 kilométeren Gasparík Tamás 1. helyet, Képesi Attila 2. helyet szerzett. 4 kilométeren Horvát Erik első lett, míg Király Zsuzsa a második helyen zárt. Király Mátyás szintén 21 kilométeren végzett a második helyen.

Jótékonysági futáson is részt vettünk a hodosi lakomán megrendezett Fut a falu futóversenyen. Majd a Gútai DGS (dögös) jótékonysági futáson is elrajtoltunk. Augusztus 29-én szerettük volna megtartani a 6. Bősi Futóversenyt, melyre nagyon készültünk, de sajnos a csapat úgy döntött, hogy virtuálisan szervezzük meg. Ezt azt jelentette, hogy mindenki a saját lakóhelyén futotta le a távját. Ennek ellenére is nagyon sok futónk volt. 88 személy az 5 kilométert, 76 futó a 10 kilométert választotta. Szeptember 5-én került megrendezésre Balatonon a 7. Previtál Szőlőskör nevezésű 80 kilométeres futóverseny. A csapatból Képesi Attila és Kun Meton Martina regisztrált, de sajnos ezúttal is közbe szólt a koronavírus ezért Képesi Attilával virtuálisan szerveztünk meg. Heten indultunk neki a 80 kilométernek. Voltak, akik csak 42 km-t és 50 km-t futottak, nagy köszönet jár nekik. Nagy Anita, Vörös Robi, Janák Béla, Kucsera Tamás is teljesítette a távot, amely nagy felkészültséget igényelt ez részükről. Természetesen, mivel itthon futottuk a 80 kilométert, én is beálltam és próbára tettem magam. A frissítőt feleségem, Király Zsuzsa biztosította, aki viszont kerékpárral teljesítette a 80 kilométert. Végig biztatott és motivált minket. 9 óra 34 perc alatt sikerült lefutni a 80 kilométert, erre az időre büszkék vagyunk. Sok futóverseny volt tervben az őszi hónapokban is, de a koronavírus ezúttal is közbe szólt. Végül pár mondat az összegyűjtött kilométerekről. A csapat 24 tagja összesen 27216 kilométert futott 2020 ban. Voltak, akik 3000 kilométer fölött futott, többen elérték a 2000 kilométert. A csapat összes tagjára büszke vagyok. Klubunk két taggal is bővült Beleni Andrea és Gróf Erika személyében, sok sikeres kilométert kívánok nekik. Lehetőség szerint még az évzárót is szeretném megtartani a Bősi Futóklub számára. Reméljük, hogy  2021 jobb lesz, és minden visszatér a régi kerékvágásba.“ – értékelte a 2020-as évet Király Mátyás.