Sportolunk.sk Ajánló: Sportkönyvek az unalmas napokra

By
Updated: apríl 12, 2020

Nyakunkon a húsvéti ünnepek, de a koronavírus miatt korlátozva vagyunk. Az emberek egészségük megóvása érdekében kénytelenek otthon maradni, de ez által több idő jut olyan tevékenységekre, amikre a rohanó világban nem. Elővehetünk például egy jó könyvet, hogy annak olvasásával üssük el az időt és közben jól is szórakozzunk. Összeállításunkban ajánlunk olvasóinknak néhány sport témájú könyvet, melyeket mindenképp érdemes elolvasni.

Pecze Károly – A futball – szenvedélyem és sorsom

Ki ne ismerné a DAC sikeredzőjét, Pecze Károlyt, aki 1987-ben Csehszlovák Kupát nyert a sárga-kékekkel, és a Bayern München ellen lépett pályára az UEFA Kupában. A sikeres tréner több szlovák klubnál is dolgozott, majd külföldön tevékenykedett. A könyv életútját mutatja be csapatokra lebontva.

Dárdai Pál könyve

Dárdai Pál berobban az edzők világába, az egykori kiváló játékos a magyar válogatott szövetségi kapitányaként remekelt, közben  Hertha felnőtt csapatát is irányította. Nagy érdeme volt abban, hogy 2016-ban a magyar válogatott kijutott az Európa-bajnokságra, a Hertha pedig kiesőjelöltből egy erős középcsapattá vált. Könyve bemutatja pályafutását, majd munkáját a Hertha és a magyar válogatott élén.

Dávid Kornél – Az egyetlen magyar NBA-játékos

Dávid Kornél a kosárlabda kedvelők számára ismert, ugyanis ő volt az első magyar játékos az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA). Olyan csapatokban szerepelt, mint a Chicago Bulls, Toronto Raptors, vagy a Cleveland. Hogy milyen volt akkor az NBA világa? A könyvből kiderül.

Benkő Gábor – Futballgyilkosok

Benkő Gábor könyve rávilágít az egykoron a magyar futballban uralkodott fogadási csalásokra. A könyv főhőse kitalált személy, a történet viszont nagyon is élethű. Akit érdekel a fogadási csalás témája, a könyvet nem csak egyszer fogja elolvasni.

Gazdag József – Egy futballfüggő naplójából

Gazdag József az Új Szó című napilap munkatársa volt, aki a Focitipp rovatát szerkesztette. Írásával új műfajt vezetett be, stílusával azonnal leköti az olvasót. A szerző éppúgy járt egy Bajnokok Ligája döntőn, mint a Lúcs-Nagypaka járási mérkőzésen. Ahogy a könyv is megjegyzi: Katartikus szövegek, szépirodalom a javából! Futballszurkolóknak pedig kötelező olvasmány!

James Vardy – A semmiből

A Leicester City és az angol válogatott támadója, James Vardy a semmiből emelkedett a Premier League legjobbjai közé. 2012-ben az ötödosztályból igazolt Leicesterbe, hogy aztán a csapattal 2016-ban hatalmas meglepetésre bajnoki címet szerezzen. A támadó gyári munkásból lett angol válogatott, a történet egy csodához is hasonlítható.

Marco Rossi – Olasz meló Magyarországon

Marco Rossi a Honvéd edzőjeként kezdett el dolgozni Magyarországon, a kispesti gárda a vezetésével 24 év után lett ismét bajnok. Irányította a DAC csapatát, majd a magyar válogatott szövetségi kapitánya lett.