Öt dunaszerdahelyi bajnoki cím a serdülő szabadfogású birkózó szlovák bajnokságról

By
Updated: júl 11, 2021

Szombaton Rimaszombatban a serdülő szabadfogású birkózó szlovák bajnokságon remekeltek a dunaszerdahelyi birkózók. Gaál Attila és Vajas József edzők vezetésével 9 dunaszerdahelyi birkózó mérettette meg magát a bajnokságon, ahol összesen 8 érmet szereztek. A bajnokságon 20 birkózó klub versenyzői vettek részt.

A 35 kg-os súlycsoportban Bodó Barnabás remekelt, aki három győztes mérkőzést követően jutott a döntőbe, ahol gútai ellenfelén tus győzelmet aratva szerzett aranyérmet. Remekeltek a Heller testvérek is, Mátyás 38 kg-ban, míg Filip 48 kg-ban nem találtak legyőzőre és így megszerezték életük első bajnoki címét. A 62 kilogrammosok között Pollák Adrián három tus győzelmet követően állhatott fel a dobogó legfelsőbb fokára. A lányok mezőnyében 54 kg-ban Görcs Lara szerzett aranyérmet miután két báni ellenfelét is pontozással sikerült megvernie.. Zsigmond Árpád 75 kg-ban szerzett értékes bronzérmet.
Csapatversenyben a fiúk mezőnyében a második helyen, míg a lányoknál az első helyen végeztek a dunaszerdahelyi birkózók.

Eredmények::
35 kg Bodó Barnabás 1. hely
38 kg Heller Mátyás 1. hely
48 kg Heller Filip 1. hely
52 kg Viktorin Filip 6. hely
62 kg Pollák Adrián 1. hely
75 kg Zsigmond Árpád 3. hely

Lányok:
54 kg Görcs Lara 1.hely
Csapatverseny fiúk: 1. Báni birkózó klub, 2. Birkózó klub Dunaszerdahely, 3. TJ AC Nyitra
Csapatverseny lányok: 1. Birkózó klub Dunaszerdahely, 2. Corgoň Nyitra, 3. Baník Privigye

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.