Nyolc dunaszerdahelyi birkózó érem a junior szlovák bajnokságról

By
Updated: september 6, 2021
Szombaton és vasárnap Nyitra városa adott otthont a junior férfi és női birkózó szlovák bajnokságnak, amelyen Gaál Attila és Vajas József edzők vezetésével 7 dunaszerdahelyi birkózó mérettette meg magát a viadalon.
Szombaton szabadfogásban a 65 kg-os súlycsoportban Csörgő Tamás remekelt, aki pozsonyi majd kassai ellenfeleit legyőzve jutott a döntőbe, ahol a szintén pozsonyi ellenefelén tus győzelmet aratva szerezte meg a bajnoki címet. A nők mezőnyében 50 kg-ban Pollák Anna szerezte meg az első helyet. A 70 kg-os súlycsoportban Bazsó Marek szerzett bronzot és 125 kg-ban Botló Dominik ezüstérmet.
Vasárnap kötöttfogásban Csörgő Tamás a 67 kg-osok között ért el újabb sikert, miután nyitrai, dunaszerdahelyi és pozsonyi ellenfeleit legyőzve megszerezte eddigi pályafutása nyolcadik bajnoki címét. Dicséretes Botló Dominik 130 kg-ban szerzett ezüstérme, valamint Bazsó Marek 72 kg-ban és Szakács Dominik 67 kg-ban elért bronzérme is. Csapatversenyben a dunaszerdahelyiek szabadfogásban a harmadik, kötöttfogásban a második helyen végeztek.
Eredmények szabadfogás:
65 kg Csörgő Tamás 1.hely
70 kg Bazsó Marek 3.hely
74 kg Csörgő László 5.hely
86 kg Gányovics Balázs 4.hely
125 kg Botló Dominik 2.hely
Nők:
50 kg Pollák Anna 1. hely
Kötöttfogás:
67 kg Csörgő Tamás 1.hely, Szakács Dominik 3.hely
72 kg Bazsó Marek 3.hely
77 kg Csörgő László 4.hely
87 kg Gányovics Balázs 4.hely
130 kg Botló Dominik 2.hely

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.