Nemzetközi téli edzőtábort tartott a Seishin Karate Klub

By
Updated: január 8, 2019

Január első hétvégéjén rendezte meg a Seishin Karate Klub a IV. Téli Edzőtáborát. A tábor Nemzetközinek mondható, hiszen vendégoktató volt Sensei Fris Ferenc, Budapestről, a Talentum program megalkotója, és vezetője.

Továbbá Csehországból is jelen volt Csekés Róbert a Mariánské Lázně klub vezetője. Megtiszteltek még jelenlétükkel Wágner Vilmos, és Faragó Viktor klubvezetők szintén Magyarországról. Az edzőtáborban a Seishin Karate Klub válogatott versenyzői is részt vettek: Hupian Kristína (aki egyben klubvezető is), Markovics Ádám, Cserepes Zoltán, Jakab Adrienn, Kurcsík Márk, Pualy Attila, Hájas Kornél, és Nagy János.

Az első edzés mantrázással kezdődött, majd testtudat fejlesztéssel folytatódott. Fontos szerepet kapott a talajjal való kapcsolat, és a technikák talajról való indítása. A testrendszer helyes megtartása mozgás közben, és a nagy izmok ellazítása, helyes alátámasztással. Majd ezek átvitele küzdelmi mozgásra.

A második napon a tudásszintnek megfelelően már bontott csoportokban zajlottak az edzések. Itt a pénteki napra ráépítve az oldalmozgások gyakorlása zajlott, és ezek beépítése a küzdelembe. Ezen felül fontos szerepet kapott a MediBall (kínai labdajáték), ami nagyon jó kiegészítője a harcművészeteknek, és egy kiváló fejlesztő eszköz.

Összességében elmondható hogy a tábor kiválóan sikerült, mindenki elégedetten térhetett haza, bővítve saját tudását.