Négy éremmel kezdték az évet a bősi Oyama Dojo versenyzői

By
Updated: február 5, 2019

A bősi Oyama Dojo versenyzői számára elkezdődött a 2019-es évi versenyszezon. Az év első megmérettetésre Szarvason került sor, ahol február 2-án az Oyama Kupa Országos Bajnokságot rendezték. A tornán 51 klub 335 versenyzője képviseltette magát.

A délelőtti regisztráció után kezdetét vette a formagyakorlatok (kata) versenyszám. Itt Pavlovič Péter felnőtt A kategóriában képviselte a klubot és bronzéremmel zárta a versenyt. Az ünnepélyes megnyitó után került sor a küzdelmekre (kumite). Ebben a versenyszámban 3 karatéka képviselte a bősi klubot: Márik Erik, Jančovič Laura és Jančovič Linda.

Jančovič Linda (gyerek III., -25 kg) lépett először tatamira és a legkisebbek kor- és súlykategóriájában két ellenfele volt. Mindkét mérkőzését fejrúgással nyerte, megszerezve így a klub első aranyérmét. Jančovič Laura (gyerek I, -40 kg) kategóriájában 6 résztvevő állt rajthoz, három győzelem kellett az aranyéremhez, Mindhárom mérkőzését test – ill. fejrúgásokkal nyerte. Márik Erik (ifi, -60 kg) kategóriájában összesen heten versenyeztek. Az elődöntőben alulmaradt a későbbi ezüstérmessel szemben, így Erik a harmadik helyen zárta a versenyt. Kósa Tamás, a klub további válogatott versenyzője, sajnos egy korábbi sérülés miatt nem tudott részt venni ezen a versenyen.

A klub 2 aranyéremmel, 2 bronzéremmel és sok tapasztalattal tért haza Szarvasról.