Már 15. alkalommal rendezték meg Keszegfalván a Polgármester Kupát

By
Updated: júl 5, 2022

A keszegfalvai Seishin Karate Klub már XV. alkalommal rendezte meg a Polgármester Kupa Tameshiwari (töréspróba) elnevezésű Nemzetközi Karate Versenyt Keszegfalván. A versenyre idén közel 70 nevezés érkezett 2 országból.  A regisztráció után a verseny reggel 8 órakor kezdődött a Lőrincz Gyula általános iskola tornatermében, ahol több feladatot kellett teljesíteniük a rajt előtt a versenyzőknek. Volt, ahol súllyal kelet távolba dobni, egyensúlyozni kellett Svájci labdán, vagy épp testet tartani a rúdon, és volt deszka törés is ököllel, kézéllel és könyökkel.

A versenyt Pataki Dezső polgármester úr nyitotta meg a rajt előtt. Megköszönte a versenyzőknek, hogy ilyen szép számban eljöttek, és kihangsúlyozta, hogy a gyerekek milyen jó helyen vannak, jó sportot és közösséget választottak, majd mindenkinek sok sikert kívánt. Ezután Markovics János a Seishin Karate Klub vezetője is bíztatta a versenyzőket, hogy a meleg ellenére, ami már magában embert próbáló, lépjenek túl saját határaikon, hisz erre tanít bennünket a küzdősport, és ez a verseny. Külön köszöntötték még a Seishin Karate Klub edzőit Sensei Hupián Krisztinát 3.danos mestert, és Trenčík Nikolast 1.danos mestert akik nagyon sokat tettek azért, hogy fenntartsuk a klub működését a vírusos időszakban, az Online edzéseken.

A megnyitón külön kiértékelték még az év sportolóit, akiket külön köszöntötte a Polgármester Úr, és megköszönte, hogy fáradhatatlanul viszik tovább a keszegfalvai klub hírnevét, név szerint: Sárai Csongornak és Rakus Jánnak.

A megnyitó után pontosan tíz órakor rajtolt az első futó. Az ovis és a legkisebb gyerekek (5-8 évesek) 2 km-t, a nagyobbak 4 km-t (9-12 évesek), és serdülő korosztálytól 5,5 km-t(13 éves kortól) futottak. A távon belül különböző erőnléti és ügyességi feladatokat voltak. A töréstechnikánál amiről a verseny a nevét is kapta Cserepes Zoltán, és Gányovics Ádám volt a legjobb 21 deszkával.

Minden versenyzőnek komoly kihívás volt ez a táv a maga szintjén, és mindenkinek sikerült legyőznie saját magát, és túllépni határain ez a harcművészetek fő célja. Az erőpróba végén a polgármester úr jóvoltából mindenki elfogyaszthatta a jól megérdemelt ebédjét. A Seishin Karate Klub növendékei szinte az összes kategóriát megnyerték, kettőt kivéve. A dunaszedahelyi klubból 7 fő szerzett első helyet.

Eredmények (első helyezettek korcsoportok, és súlycsoportok szerint):

 • Előkészítő nő/  Csölle Kincső Viktória (Seishin Dunaszerdahely)
 • Gyerek.0 nő/ Újj Nadin (Seishin Dunaszerdahely) Lukovics Mónika (Seishin Ekecs)
 •  Gyerek 1. Nő  /  Boráros Judit (Seishin Dunaszerdahely)
 • Gyerek 2. Nő /  Bödők Beatrix (Seishin Nemesócsa) Bognár Boglárka (Rakurai)
 •  Serdülő -Ifjúsági Női összevont / Vígh Lara (Seishin Ekecs)
 • Előkészítő Férfi/ Papp Alex (Seishin Keszegfalva)
 • Gyerek.0 férfi/  Sallay Mátyás (Seishin Dunaszerdahely) Lakatos Tamás (Seishin Ekecs)
 • Gyerek 1. Férfi / Póša Gabriel (Seishin Dunaszerdahely) Hidegh Flórián (Rakurai) Tercs Máté Márk (Seishin Ekecs)
 • Gyerek 2. Férfi / Both Máté (Seishin Dunaszerdahely)
 • Serdülő Férfi/ Molnár Dominik, Rakus Ján (Seishin Keszegfalva) Bíró Bendegúz (Seishin Dunaszerdahely)
 • Ifjúsági / Kiss Ádám (Seishin Keszegfalva)
 • Junior Felnőtt Férfi összevont/ Kagyarják Tamás (Seishin Ekecs)

A polgármester úr különdíját, a Polgármester Kupát Sárai Csongor (Keszegfalvai klub) kapta, meg aki nagyon szép eredményeket el mint hazai, mint Nemzetközi szinten a 2021/22-es évben.

Fotó: Nagy Róbert és Fekete Annamária

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.