Kilencedik országos bajnoki címét szerezte Vodnyánszká Renáta

By
Updated: júl 8, 2019

Az elmúlt hétvégén Kassán zajlott az ifik országos atlétikai bajnokság, melyen a dunaszerdahelyi Megy Sport atlétikai klub két versenyzője, Vodnyánszká Renáta és Domonkos Tímea is rajthoz állt.

Vodnyánszká Renáta hozta megszokott remek formáját, 583 centiméterrel aranyérmet szerzett, ezzel begyűjtötte kilencedik országos bajnoki címét. Domonkos Tímea ezúttal 464 centimétert ugrott és értékes tapasztalatokat szerzett.


Remek teljesítménye és bajnoki címe ellenére Vodnyánszká Renáta nem vehet részt a 2019-es Bakuban megrendezésre kerülő ifjúsági olimpiai fesztiválon (EYOF). „Ezt már az év elején tudtuk, ugyanis megváltoztatták a szabályokat. Az EYOF-ra csak 16 évtől lehet rajtolni, Renáta pedig még csak 15 éves. Mi már ezért úgy készültünk az ugrásnál, hogy 14 lépésből fusson rá a távra. 583 centiméterrel megugorta a szükséges B szinten, de még idén meg lesz az A szint, vagyis az 585 centiméter. Jövőre viszont már az ifjúsági Európa-bajnokságra kerül sor, ha pedig megugorja a szükséges szintet, rajtolhat a kontinenstornán. A limit nagyjából 585 centiméter lesz, amit biztosan el fog érni.“ – értékelte növendéke és egyben lánya teljesítményét Medgyes Renáta, a klub edzője.