Kilenc érmet szereztek a budapesti világbajnokságon a bősi kempósok

By
Updated: máj 1, 2018

Magyarország kapta meg az idei XV. IKF Kempo világbajnokság rendezésének jogát. A tornára 29 ország 900 versenyzője, három napon keresztül három majd később négy tatamin küzdhetett meg az érmekért a Budapesti Mom Park sportcsarnokában.

A Szlovák Kempo válogatottat a komáromi Szajka Róbert által vezetett Szajka Kempo Dojo harcosai és bősi Gróf Lóránt által vezetett Bősi Kempo MMA & BJJ Klub képviselte.

Az első (csütörtöki) nap a technikai  és Submission (földharc) számokra került volna sor, de sajnos a rendezők erejét felülmúlta ez a nap, így a bősiek fő erőssége átkerült másnapra,  ezzel sok harcos számára ellehetetlenítették a részvételt.

Sajnos a pénteki nap sem úgy sikerült a rendezők számára, ahogy szerették volna. Ezen a napon kellett volna lebonyolítani az előző nap elmaradt  Semi Contact és a Knock Down számokat. Nem sikerült, így a Knock Down átkerült szombatra, ezzel újabb csalódás érte a versenyzőket.

Szombaton aztán beindult végre az érem gyűjtés, főleg Gróf Lóránt tanítványai remekeltek, hiszen Knock Down (pusztakezes küzdelem) és a Full Contact számok küzdelmei folytak.

A Bősi csapat ismét remekelt, elsőként Razgyel Szabó Anikó nyerte meg a női veterán Submission kategóriát, majd Tóth András a junior Knock Down kategóriában lett világbajnok. Egyébként Tóth András erejét felülmúlva törött ujjal, hibás bírói döntések miatt Full Contact számban a dobogó harmadik fokára állhatott. Cséfalvay Vincétől is sajnos elvette a túlzott bírói aktivitás az arany érmet. Paksi Kevin és Kiss Lajos egy nagyon erős mezőnyben is a dobogóra állhatott.

Így a Bősi csapat a világbajnokság folyamán összesen 9 érmet (2 arany, 2 ezüst, 5 bronzérem) gyűjtött be, ezzel nagyban hozzá járult a szlovák válogatott eredményességéhez.

Eredmények: 

Tóth András junior – 75 kg Knock Down 1. hely, Full Contact 3. hely
Razgyel Szabó Anikó női veterán – 55 kg Submission 1. hely
Paksi Kevin junior – 65 kg Full Contact 2. hely
Cseh Dominik junior – 60 kg Full Contact 2. hely
Kiss Lajos felnőtt – 85 kg Full Contact 3. hely
Sándor Gábor veterán – 75 kg Submission 3. hely
Mario Dinh felnőtt – 65 kg Full Contact 3. hely
Cséfalvay Vince felnőtt – 60 kg Full Contact 3. hely