Harmadszor táboroztak az atlétikai növendékek

By
Updated: august 7, 2020

Harmadik alkalommal került megrendezésre az atlétikai tábor Dunaszerdahelyen, melyet az egykori kiváló atléta, Medgyes Renáta szervezett.

A  különböző sport tevékenységek mellett a táborból nem hiányzott a móka és a kacagás sem, a gyerekek jó hangulatban tölthették el idejüket. „Véleményem szerint a tábor nagyon jól sikerült, a gyerekek nagyon élvezték, haza sem akartak menni a végén. Sok játékot játszottunk, versenyeket rendeztünk, melyeken díjakat lehetett nyerni. A résztvevők számára tanítottuk a helyes futást, a helyes kéz mozgást. Bevezettük a gyerekeket az atlétika szépségeibe. Természetesen más sport gyakorlatokat is végeztünk, a gyerekek egész nap mozgásban voltak. A pihenő alatt sem unatkoztak, ugyanis mesét néztek, rajzoltak, társasjátékot játszottak.” – értékelte az atlétikai tábort Medgyes Renáta, aki nagyon meg volt elégedve a gyerekek hozzáállásával. Elmondása szerint a szervezésre a koronavírus is hatással volt.

„A tábort a koronavírus is befolyásolta. Először azért, mert később indulhatott csak a nevezés, ugyanis mi sem tudtuk, milyen lesz a helyzet. Engedik-e a szervezést, vagy sem.” – az elmúlt évekhez képest próbáltak újdonságokkal is szolgálni a gyerekek számára. „Ebben az évben több olyan verseny is zajlott, amelyek során díjakat lehetett nyerni, ez volt az egyik legnagyobb újdonság. De voltunk fürödni is, illetve fagyizni. A hagyományt szeretnénk jövőre is folytatni, ráadásul 2021-ben három turnust terveznénk, kettőt júliusban, egyet augusztusban.“ – árulta el az egykori kiváló távolugró. Munkáját edzőként Varga Erik és tizenháromszoros országos bajnok lánya, Vodnyánszká Renáta segítette, ráadásul a gyerekek a fiatal dunaszerdahelyi tehetséggel is együtt készülhettek.