Halmozza a kempo érmeket az albári Fekete Gábor

By
Updated: apríl 26, 2019

Halmozza a kempo érmeket az albári Fekete Gábor, aki 17 évesen már különböző versenyeken kilenc érmet szerzett. A Bősi Kempo MMA & BJJ Klub versenyzőjét kérdeztük.

Hogyan kezdted a kempo-pályafutásodat? Miért pont a kempót választottad?

Három éve egy barátom mesélte, hogy jár kempó edzésekre, és megkérdezte, nem mennék-e el. Végül én is részt vettem egy edzésen, gondoltam kipróbálom, milyen lehet. Az első alkalommal nagyon féltem.  Tartottam tőle, hogy megvernek, nem fogom bírni. Így is lett, ugyanis az elején nem bírtam az edzések iramát, és több verést is kaptam. Viszont azért választottam ezt a sportágat, mert megtanít tisztelni a másikat, megtanít megvédeni önmagamat és segít levezetni a feszültséget.

Milyenek voltak az első versenyek? Izgultál?

Életem első kempo versenyén Hatvanban vettem részt. Már az odavezető úton nagyon izgultam, végül sikerült a remek harmadik helyen zárnom. A versenyen nem tudtam, mire számíthatok. Más élesben és más edzésen küzdeni. A felkészülés során sokkal nyugodtabb vagyok. Az első verseny után már lett egy kis rutinom, persze azért még a mai napig kicsit izgulok a küzdelmek előtt.

Mennyi versenyen vettél részt, és milyen eredményeket értél el?

Eddig hét tornán vettem részt, ezeken 9 arany, 1 bronz és 1 ezüstérmet sikerült szereznem.  A legbüszkébb a Kempo Világbajnokságon elért két első helyemre vagyok, melyet Budapesten értem el.  A világbajnokság volt életem legnagyobb versenye, és két különböző kategóriában is aranyérmet szereztem.

Mit szeretnél elérni a kempóban, mik a hosszú távú terveid?

Lehetőség szerint a jövőben szeretnék minél több versengésen részt enni, és minél jobb eredményeket elérni.