Futással búcsúztatták az óévet Csilizpatason

By
Updated: január 1, 2020

Futással zárták az óévet Csilizpatason, ahol a helyi Százszorszép Csilizpatas társulás szervezésében december 31-én rendeztek futóversenyt. Az eseményen 130 futó vett részt a gyerekektől a felnőttekig.

„A verseny idén is jó hangulatban telt. Az időjárásra nem eshet panasz, futásra alkalmas időnk volt. A szervezői oldal részleteit lehet nem is érdemes részleteznem. Amennyit azonban érzékeltem a résztvevők részéről, hogy csak mosolygós arcokat láttam mind a futók mind a kísérők részéről.
A futók három távot teljesíthettek: Kispatas – 1 km, Kis Kertalja – 3 km, Nagy Kertalja – 6 km. Helyezetteket nem hirdettünk, ez terveink szerint így is marad, hogy az esemény szellemiségét megőrizhessük.


A résztvevők részéről különös hálával töltött el minket, hogy idén először néhány csapat szervezetten is megjelent. Ilyen volt a Bősi futóklub, a Nagymegyeri futóklub, illetve a Csilizradványi Kóczán Mór alapiskola 7. A osztálya.

Idén is fontos volt, hogy a falu szíve megjelenjen az eseményben is. Ezt úgy kell érteni, hogy az érmeket amiket hazavihettek magukkal a futók, csiliz-part melletti fűzfából készítettünk. Illetve évekkel ezelőtt nagyon jellemző volt a falura, mint az összes többire, hogy minden udvarban álltak sátorok. Itt mindenki zöldséget termesztett a piacra, kiegészítve a fizetésüket. Ezekből a fóliákból mára már szinte sehol sem maradt semmi, de ezekből a fóliavasakból készítettük idén a befutókaput. Így megmutattunk egy nagyon jellemző rendszerváltás-kori történelemszeletet a falunkból. Nagyon fontos még, hogy egy jó kis esemény megszervezése érdekében mennyire össze tudnak gyűlni a segítségek.

Ilyen falu, mint Csilizpatas, nincs még egy a világon. Az éremkészítés, a befutó kapukészítés, a cipekedés, a forralt bor, tea készítés, az aznapi összeszerelések, a rohangálások, a forgalomirányítás, a kiszolgálás, videó készítés. Mindehhez úgy jöttek a segítőkész emberek, hogy kérni sem kellett őket. Nagyon hálásak vagyunk ezért nekik. A falu tűzoltói sokat segítettek nekünk, valamint családtagok, barátok és falubéliek.“ – értékelte a futóversenyt a főszervező Buchinger Péter.