Felvidéken járt a Magyar Sportújságírók Szövetsége

By
Updated: december 4, 2019

Felvidéken és Dunaszerdahelyen járt a Magyar Sportújságírók Szövetsége, a tagok a szombati DAC-Nyitra találkozót is megtekintették és találkoztak Világi Oszkár tulajdonossal. A látogatás során egy fontos eseményre is sor került. 

„Szövetségünk tisztségviselőinek szerveztünk kirándulást a múlt hétvégén Felvidékre. Szombaton kora délután megnéztük a DAC-Nyitra (1-0) meccset és Dunaszerdahelyen csatlakoztak hozzánk az erre az alkalomra meghívott szlovákiai magyar sportújságírók is.
Küldöttségünk a mérkőzés előtt találkozott Világi Oszkárral, a DAC tulajdonosával, akinek Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke a Nagy Béla-program támogatásával megjelent Kubala című könyvet,Varró Krisztián monumentális munkáját és Puskás Ferenc aranyozott portréját ajándékozta.
A meccset követően stadionkörúton vettünk részt Miklós Judit a DAC-nál is tevékenykedő UEFA Media Officer vezetésével.

Szöllősi György a szövetség elnöke és Világi Oszkár tulajdonos

A sportújságíró küldöttség találkozott a mérkőzésre ugyancsak kilátogató Németh Krisztiánnal is. Az amerikai Kansas Citynél befejezett idénye után a szabadságát töltő válogatott futballista a párja révén kötődik Dunaszerdahelyhez.
A felvidéki kirándulás fontos eredménye, hogy az ez alkalomból összehívott szlovákiai magyar újságírókkal megállapodtunk, hogy amíg nem jön létre az erdélyihez, délvidékihez, kárpátaljaihoz hasonló saját szervezetük, az MSÚSZ megalapítja “Felvidéki Tagozatát”, hogy összefogja, segítse a szlovákiai magyar nyelvű sajtó munkatársait és biztosítsa számukra ugyanazokat a lehetőségeket, mint az MSÚSZ többi tagja számára. A távlati cél egy önálló felvidéki magyar újságíró-szövetség létrejötte, amelynek tagjai persze, a többi külhoni szövetséggel folytatott együttműködésünk példájára az MSÚSZ-ben is tagok lehetnének. A Felvidéki Tagozat történelmi rajtjánál jelen voltak: Álló István (sportolunk.sk), Bőd Titanilla (Új Szó) Duducz Tibor (Nemzeti Sport), Gazdag József (Pátria Rádió), Kiss Balázs (dac1904.sk, Pátria Rádió), Langschadl Mátyás (ma7.sk, Magyar7 hetilap), Lencsés Zoltán (Új Szó) és nem tudott eljönni Dunaszerdahelyre, de támogatásáról biztosította a kezdeményezést a neves felvidéki író, újságíró, Batta György is.
Az MSÚSZ-tisztségviselők túrája vasárnap a pozsonyi vár és a belváros meglátogatásával zárult.“

Fotók: Róth Tamás, Sus Róbert