Eseménydúsan alakult a Nagymegyeri Futóklub első éve

By
Updated: január 4, 2020

Sikeres évet zárt a Nagymegyeri Futóklub, amelynek tagjai 2019-ben számos versenyen vettek részt és maguk is többet megrendeztek.

A Nagymegyeri Futóklubot 2019 februárjában alapította Vörös Robi nagymegyeri BSI futónagykövet. Az először egyszemélyes csapat az év végére 10 aktív taggal gyarapodott. Főleg nagymegyeriek, de Izsapról, Alistálról és Várkonyról is csatlakoztak a csapathoz. A jelenlegi tagok száma nagyjából 15-re tehető, közülük még nem mindenki a futás megszállottja, de Robi azon dolgozik, minél többen megszeressék a sportot, mert ez az egyik legjobb és legegészségesebb mozgásforma a világon. Tehát folyamatosan várják az újabb tagok csatlakozását.

Az első év nagyon gyorsan elrepült, de mégis nagyon sok eredménnyel büszkélkednek. A csapat összesen lefutott kilométereinek száma közel 10 000. Ebben benne vannak a közösségi futások, saját és csapat versenyek. Az évet januárban a gútai maratonon kezdték, februártól indultak a közösségi futások, a legnagyobb létszám 12 volt. Futottak sima aszfalton, akadályfutó versenyen, futottak éjjel és nappal, a Budapest maratonon 2 újdonsült maratonistát avattak, májusban Robi átlépte az egy nap alatt lefutott 100 km-es határt.


Októberben megszervezték első saját futóversenyüket Nagymegyeren, ahol először volt chipes időmérés és a résztvevők száma 236 volt. A legfiatalabb futó 2 éves, a legidősebb 70 évnél is idősebb volt. A verseny teljes egészében egy pályázaton elnyert pénzből lett finanszírozva, ezért is sikerült átlagon felüli színvonalúra, nevezési díj nélkül.

Az évet pedig a futóklub és a város közös szervezésének köszönhetően, egy óévbúcsúztató örömfutással zárták, ahol rekord számú 290 résztvevő volt, szintén óvodástól nyugdíjasig.
2020-ra nagy erőkkel készülnek, szeretnének legalább 3 futóversenyt szervezni, és jótékonysági futóverseny szervezésén is gondolkodnak. Robi így nyilatkozott: „2020 a mi évünk lesz!“