Eredményes hétvégéket zártak a Seishin Karate Klub versenyzői

By
Updated: október 9, 2018

Október első hétvégéjén a Damashi Kupa nemzetközi karate versenyre került sor a magyarországi Siklóson, a megmérettetésen három ország 40 sportklubja, és több mint 250 versenyzője vett részt. Ez a verseny egyben válogató verseny is volt a Európa-bajnokságra, amely november végén Budapesten lesz.

Szlovákiát 6 fő képviselte, öt versenyzőnek sikerült dobogóra állni, ami kiváló teljesítmény. Cserepes Zoltán (Nemesócsa) kiválóan küzdött, első küzdelmét ipponnal zárta, a másikban bíróival győzött, így a 60 kilogrammos súlycsoportban 1. helyen végzett. Pulay Attila (Csallóközaranyos) Ifi 70 kilogrammban szerzett 2. helyet, és a verseny legtechnikásabb versenyzője különdíját is megkapta.  Kurcsík Márk (Csallóközaranyos) Ifi 55 kilogrammban szerzett 3.helyet, Jakab Adrienn (Csallóközaranyos) szintén 3.helyen zárt. Markovics Ádám (Keszegfalva) 2.helyen végzett, mindkét küzdelmét ipponnal zárta, csak a döntőben maradt alul az Európa-bajnokkal szemben. Hájas Kornél (Dunaszerdahely)a 4.helyen zárt. Mindenkinek kiváló gyakorlási lehetőség volt hogy felmérjék hol tartanak a felkészülésben az Európa Bajnokságra.

Az ezt megelőző héten a VI. Rakurai kupa elnevezésű Nemzetközi karate verseny zajlott Répcelakon 150 indulóval. A Seishin Karate Klub különítménye vasárnap reggel 2 autóval indult útnak Répcelakra. A verseny formagyakorlatokkal kezdődött, majd az ünnepélyes megnyitó után kezdődtek a küzdelmek. A csapat nagyon jól szerepelt, mindenki kihozta magából a maximumot.

Eredmények:
Markovics Áron – 1. hely (Gyerek.2 ff kat.), Holub Dániel – 3. hely (Ifjúsági ff kat.), Hausleitner Mercedes -3. hely (Serdülő női kat.), Laboda Réka – 3. hely (Ifjúsági női kat.) mind a négyen Keszegfalvát képviselték, Szilágyi Virág (Ekel) – 3.hely (Serdülő női kategória).

November elején egy megmérettetés vár még a karatékákra, Dunaszerdahelyen a Kovács Kata Zsófia emlékverseny.