Dunaszerdahelyi siker a győri Atlétika Válogatott Viadalon

By
Updated: september 30, 2018

Fantasztikus nemzetközi sikert aratott a dunaszerdahelyi Vodnyánszká Renáta, aki a Győrben megrendezett U16-os Atlétika Válogatott Viadalon távolugrásban aranyérmet szerzett. 

A megmérettetésen öt ország, Magyarország, Szlovákia, Csehország, Szlovénia és Horvátország válogatott atlétikai csapatai küzdöttek egymással az U16-os, idősebb diáklányok korosztályában, a dunaszerdahelyi versenyző pedig távolugrásban állt rajthoz. Vodnyánszká Renáta ismét remekelt, 571 centiméterrel új egyéni csúcsot ugorva aranyérmet szerzett.

„Azzal a céllal indultunk, hogy a dobogón szeretnénk végezni, ugyanis Renáta tavaly ezen a versenyen a hetedik helyen zárt. Mivel csak 14 éves, így jövőre is ebben a korosztályban indulhat. Az egész versenyen bravúrosan ugrott, az utolsó próbálkozásig a második helyen állt, végül az utolsó ugrással győzött és ráadásul egyéni rekordot is döntött, 571 centiméterrel. Ellenfelei csodálattal figyelték, mivel 14 lépéses ráfutással ugrott, míg a többiek 16-18 lépéssel. Nekünk még mindig nagy az előnyünk, mert rövidebb ráfutásból képesek voltunk hosszabb távot ugrani, mint a többiek, több ráfutással. Renáta 571 centiméterrel végzett az élen, a második helyezett 559 centimétert ugrott. Nagyon sokat jelent ez a győzelem számunkra, ugyanis ez az első aranyérem egy nemzetközi versenyről, ráadásul a szlovák válogatott legjobb atlétája díjat is bezsebelte.“ – értékelte versenyzője teljesítményét Medgyes Renáta edző.