Dunaszerdahelyi fitnesz csoport edzőtáborozott Pápán

By
Updated: október 3, 2018

Egy kisebb dunaszerdahelyi csoport utazott az elmúlt hétvégén Pápára, hogy a helyi tavaknál ne csak a kilátásban gyönyörködjenek, hanem izzasztó edzéseken vegyenek részt. Halász Denisza fitnesz edző már harmadik éve szervez edzőtáborokat különböző helyszínekre a mozogni vágyók számára.

„Az első táboromat 2016-ban szerveztem, Várgesztesen a Villaparkban, ahol 4 házat béreltünk ki. Tavaly pedig Döbröntén, a Hasik Hotelben. Olyan helyet kerestem, ahol távol a város zajától a csapat maximálisan fel tud töltődni. Egy edzőtábor számomra nem csupán fizikai próbatétel, hanem egyben testi és lelki feltöltődés is. A pápai tavakról kb. fél évvel ezelőtt a facebookon tálaltam egy képet, és rögtön elvarázsolt. Egy magánterület, ahol az általunk kibérelt nagy házon kívül csak pár másik kisebb ház van, egymástól távolabb.  Az edzéseket több helyszínen tudtuk megtartani, anélkül, hogy más vendéget zavartunk volna.” – részletezte az edzőtábor helyszínét az edző, aki szerint a résztvevők maximálisan odatették magukat.

Festői környezetben készült a dunaszerdahelyi csoport

„A 2,5 nap alatt 6,5 óra edzést tartottunk. Minden izomcsoportra dolgoztunk. Tartottunk alakformáló, a szabadban bootcamp, ironbox, mobilizációs és stabilizációs gyakorlatokat. Péntek délután érkeztünk, majd azonnal egy kétórás edzést tartottunk. Másnap a szabadban bootcamp edzéssel kezdtünk, a reggeli után pedig egy sétával mértük fel a területet. A délutáni edzés egy újabb teljes testet átmozgató pörgős, vidám óra lett a tóparton, tökéletes kilátással. Edzés után a csapat nekilátott a közös gulyásfőzésnek, szinte mindenki kivette részét a főzésből, ha csak egy kis nasi bekészítéssel is, de mindenki aktívan csatlakozott. A jól megérdemelt vacsora előtt a délután megtartott szombati utolsó edzésünk a telek egy újabb napsütötte helyszínen zajlott. Ez egy mobilizációs és stabilizációs gyakorlatokkal gazdagított mozgásforma volt. Vasárnap reggel kivétel nélkül, mindenki részt vett egy ütős ironbox órán. Az izomláz ellenére is nagyon pozitív visszajelzések érkeztek. Visszanéztem már a táborban készült képeket, melyekből szintén árad a pozitív energia, a feltöltődés, a boldogság. Számomra ez az, amit bizonyítja, hogy érdemes ezt csinálni.”

Halász Denisza elmondása szerint a jövőben is szeretne hasonló táborokat szervezni, a mozgással mindenki sokat tesz az egészségéért.

„A tábor összes résztvevőjére nagyon büszke vagyok.  Kivétel nélkül vették az összes akadályt, legyűrve a sok mozgásból fakadó természetes fizikai fáradtságot és izomlázat, minden órán aktívan részt vettek és maximális elveztek is azokat.  Mindenképp szeretnék jövőre is tábort szervezni, s bízom benne, hogy még többen jelentkeznek majd.”

Akik részt vettek a pápai edzőtáborban: Gőgh Péter, Krastenics Polák Andrea, Krascsenics Renáta, Orvos Zsanett, Szalay Katalin, Borbély Erika, Écsi Nóra, Écsi Márta, Kókai Vanessza, Fenes Anikó, Fenes István, Vass Nóra, Halász Angelika, Póda Edina.