Csaknem 240 versenyző az I. Nagymegyeri Futóversenyen

By
Updated: október 22, 2019

Első alkalommal rendeztek futóversenyt Nagymegyeren a helyi futóklub és Vörös Robi BSI futónagykövet szervezésében. Az eseményre csaknem 240 versenyző jelentkezett, kicsik és nagyok egyaránt. 

„A verseny a Thermal Corvinus fürdő előtti sétáló utcán zajlott és egy májusban elnyert projekt által jött létre, ahol a fő támogató a nagyszombat kerület volt, Első alkalommal rendeztek olyan futóversenyt Nagymegyeren, ahol chipes időmérés volt, ez sok embernek már alap egy futóversenyen, de sokan jöttek azért is, mert a termálfürdő aznapra ingyenes belépőt biztosított minden résztvevőnek. A nagy érdeklődésre való tekintettel megkétszereztük a verseny kapacitását, amely eredetileg 100 fő volt. Reggel 8:30-tól lehetett átvenni a rajtszámokat és nevezni a helyszínen. 10 órától indultak a gyermek futamok, amelyen ovisok, iskolások futottak 150 és 300 métert. 50 gyermek futott, amely nagyon szép szám a ködös idő ellenére. A gyermekeket kategóriák szerint díjazták oklevéllel és a tápiógyörgyei vendégektől kapott ajándékokkal.

A gyermek futamok után 11:30-kor a nap is kisütött, ekkor rajtolt a 3 és a 6 kilométeres mezőny. 186 ember futott, 75-en a 3 km-es távon indultak, míg a 6 km-re 111-en vállalkoztak. A 3 km-en a Hodossy fivérek győzedelmeskedtek, Hodossy Tamás 11 perc 46 másodperccel lett első, Hodossy Péter 12:02-vel második, míg a harmadik Horváth Erik lett 12:34-es idővel. 6km-en is gyönyörű eredmények születtek. Az 1. helyen Tomovic Robert végzett 22:33-as idővel, a második helyen Gasparik Tamás (23:07), a 3. helyen Lidák Tamás zárt (24:03).
A verseny előtt, közben és után folyamatosan különböző programokkal vártunk minden családtagot, gyermekeknek légvár volt , DJ játszott az esemény kezdetétől a végéig. A frissítő asztalnál folyamatosan töltötték fel a készleteket, ahol vízzel, izotonikus itallal, kólával, gyümölcsökkel, különféle harapnivalókkal vártuk a versenyzőket.

Közben 3 bográcsban főztek virslit, gulyást és a pörköltet, hogy senki se menjen el éhesen. A kiértékelés során kategóriák szerint díjaztuk a versenyzőket, minden dobogós serleget kapott. A kiértékelés után pedig a versenyzők nagy része a termálfürdőben folytatta a napot, ahol egészen estig lazíthattak. Az első alkalommal rendezett futóverseny zökkenőmentesen zajlott, közel 50 ember dolgozott azon, hogy minden rendben menjen, városi rendőrök, önkéntes tűzoltók biztosították az útvonalat, a futóklub tagjai pedig a versenyközpontban és a frissítőállomásokon igyekeztek megtenni mindent azért, hogy senki ne menjen haza elégedetlenül. A verseny jövőre is megrendezésre kerül.“ – értékelte a Nagymegyeri Futóversenyt Vörös Róbert főszervező.