Bronzéremmel tért haza az Európa-bajnokságról a Seishin Karate Klub

By
Updated: júl 9, 2019

Egész éves felkészülés előzte meg a karate Európa-bajnokságot, melyet Csehországban, Prága városában rendeztek . Az év legrangosabb versenyén közel 500 versenyző vet részt 25 országból. A Seishin Karate Klub csapata már szerdán elindult, hogy kipihent legyen a verseny napjára. Az első nap gyönyörködhettek Prága nevezetességeiben, majd másnap a zökkenőmentes mérlegelés után maradt idő további városnézésre.

A klub tagjai a versenyre már év elején megkezdték a felkészülést. Voltak Horvátországban és Magyarországon, továbbá rendeztek két felkészülő versenyt. Egyet Dunaszerdahelyen, és egyet Csallóközaranyoson. A csapat külön edzés tervel készült amit szépen be is tartottak. Ezt a felkészülő versenyek kiváló eredményei is tükrözték. Szlovákiát, és klubjukat a Seishin Karate Klubot Markovics Ádám, Hupian Kristína, Jakab Adrienn, Kurcsík Márk, Pulay Attila (Keszegfalva) és Cserepes Zoltán (Nemesócsa) képviselték.

Markovics Ádám (dunaszerdahelyi sportgimnázium tanulója) bolgár ellenfelet kapott, aki nagyon szabálytalanul küzdött, így három intés után Ádám jutott tovább. Második ellenfelét egy lengyel srácot combra sikerült megfognia, így ő jutott tovább. A döntőbe jutásért sajnos kikapott ukrán ellenfelétől így a 3. helyen végzett, és megszerezte a klub hetedik Európa bajnoki érmét. Az ellenfele később aranyérmet szerzett. Jakab Adrienn egy lett ellenféllel küzdött, akivel a nagy súlykülönbség ellenéreegész jól bírta az iramot, sajnos bíróival kikapott.

Az U16-os korosztályban Kurcsík Márk Litván ellenféllel kezdett, és egy fejrúgással alul maradt. Pulay Attila egy Ukrán ellenféllel hasonlóan járt. Igaz győzniük nem sikerült, de kiváló tapasztalatot gyűjtöttek a következő versenyekre.

Másnap a megnyitó után Cserepes Zoltán lépet tatamira grúz ellenfelével szemben, akit bíróival vert hosszabbításban. Második küzdelmében szintén dominált, le is rúgta magyar ellenfelét, sajnos nem adták ki a wazarit, így 6 percben kapott ki bírói döntéssel, és a legjobb 8-ban végzett. Hupian Kristína Litván ellenféllel küzdött, akit majdnem sikerült combra leszednie, sajnos hosszabbításban bíróival kikapott.

„Úgy gondolom a versenyen mindenki kiválóan helyt állt. Igaz, nem sikerült mindenkinek dobogóra állnia, viszont az év legrangosabb versenyére az Európa bajnokságra kijutni is nagy dolog. Le a kalappal a szervezők előtt is, nagyon kitettek magukért, nagyon jól éreztük magunkat a versenyen és a Sayonara (viszontlátásra) partin is. Mindenkinek köszönjük, aki bármilyen módon ’’anyagilag, lelkiekben, a szurkolásával az élő közvetítésnél, vagy a felkészülésben segítette’’ a versenyzők felkészülését. Külön köszönet a klubtársaknak, és az edzőknek!“ – értékelte az Európa-bajnokságot Markovics János, a Seishin Karate Klub főedzője.