Bősi karate aranyérmek a 16. Domenica Kupáról

By
Updated: marec 10, 2019

A közelgő Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében utazott ki a bősi Oyama dojo csapata a 2019. március 9-én megrendezett 16. Domenica Kupára, a Nyílt Horvát Bajnokságra. A versenyen 14 ország, 27 klub 250 versenyzője vett részt. A bősi klubot Márik Erik, Jančovič Laura és Jančovič Linda képviselte.

Délelőtt folyt a kata versenyszám, majd az ünnepélyes megnyitó után megkezdődtek a kumite versenyszámok.

Márik Erik (ifi – 60 kg) az erős mezőnyben a legjobb nyolc között végzett. A második körben hosszabbítás után a bírók 3:2 arányban ukrán ellenfelét hozták ki győztesnek, aki végül a kategória bajnoka lett. Erik kisebb kondíció problémákkal küszködik, az elkövetkező hetekben, hónapokban ezek kiküszöbölésén kell dolgoznia, s így nagy eséllyel indulhat májusban, a Győrben megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon.

A két lány karatéka maximálisan betartotta a kért technikai és taktikai utasításokat. Linda (gyerek III, mínusz 30 kg) első mérkőzését testrúgásokkal nyerte, a döntőben pedig pajzson keresztüli test KO-val mutatta meg erőfölényét.

Laura (gyerek I, mínusz 45 kg) első mérkőzését testrúgásokkal, másodikat pedig testpajzson keresztüli KO-val nyerte. A döntőben szintén pörgős, lehengerlő harcmodora hozta meg számára a győzelmet.

A lányok maximálisan felkészülve várják a két hét múlva megrendezésre kerülő WKB Európa-bajnokságot Spanyolországban.