Bősi ezüstérem a karate Európa-bajnokságról

By
Updated: september 12, 2022

2022. szeptember 10-én szombaton került megrendezésre Szolnokon az I. Furkó Kálmán Emlékverseny nevet viselő Karate Európa-bajnokság.

Az eseményen több mint 350 versenyző képviseltette magát 14 országból. Szlovákiát a bősi Oyama Dojo három versenyzője képviselte ezen a rangos eseményen.

Petrik Dorka (gyerek I. mínusz 45 kg) sajnos bírói döntéssel kiesett a selejtezőkben, így érem nélkül zárta a versenyt. Jančovič Linda (gyerek I. mínusz 40 kg) az első mérkőzését fejrúgásokkal nyerte, viszont sérülés miatt nem tudta folytatni a versenyt.
Jančovič Laura az ifjúsági lányok mínusz 60 kg-os kategóriájában lépett tatamira, összesen öt küzdelme volt. Az első körben egy magyar lányt győzött le bírói döntéssel, majd egy ukrán lány ellen tudott pontot szerezni és győzni. A harmadik ellenfele egy horvát lány volt, akit ipponnal vert. Az elődöntőben egy lettországi lány felett győzedelmeskedett, így bejutott a döntőbe. A fináléban szintén egy lett karatékával került össze. Egyiküknek sem sikerült pontot szereznie, a bírók a lett lányt hozták ki győztesen, Laura így ezüstéremmel zárta a versenyt.
Mestere, Sensei Darnay Barnabás pozitívan értékelte a szereplését, hozzátette, hogy míg a lett lány 2 győztes meccs után jutott a döntőbe, Laurának 4 mérkőzést kellett teljesítenie és megnyernie a döntőbe jutáshoz.
A bősi klub egy megérdemelt ezüstéremmel zárta ezt az Európa-bajnokságot.

Fotó: Fekete Annamária

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370