Az Ultra Tisza-tó 130 elnevezésű versenyen remekeltek a Bősi Futóklub tagjai

By
Updated: júl 5, 2022

Ismét kiemelkedő eredményeket értek el a bősi futóklub tagjai, akik az elmúlt hétvégén az Ultra Tisza-tó 130 cversenyen álltak rajthoz.

A részletekről Király Mátyás, a futóklub elnöke számolt be.

„Számunkra az UTT-130 az egyéni távokról szólt, ennél alább nem adtuk. Tudtuk, hogy nehéz lesz, hiszen arra vállalkoztunk, hogy a nyári melegben, a napsütésben ultra távot futunk. Gašparik Tomi és Póda Csaba az egy kört, vagyis a 65 kilométert választotta. Ez azért volt egy nagy vállalkozás számukra, mert mindkettőjüknek a maratoni táv, vagyis a 42,195 kilométer volt az eddigi leghosszabb futás, amit egészben tettek meg.
A hőség ellenük szólt, a táv hossza szintén, de volt egy nagy előnyük. Ez az előny, pedig nem más, mint Horváth Erik volt, aki bringás kísérőként vállalta, hogy végig segíteni fogja őket az útjukon.
A hosszabbik távból sem maradtunk ki. Erre a 130 kilométerre, ami két körből állt, Képesi Attila jelentkezett. Mivel már ennél hosszabb távon is bizonyított, 161 kilométeren májusban, ezért magabiztosan, határozottan állt be a rajtzónába. Az ő kísérője erre az alkalomra a hűséges futózsákja és a nap volt. A nap végére mindenkit Finisher-ré vagyis sikeres teljesítővé avattak.
Póda Csaba 7 óra 34 perccel, míg Gašparík Tomi 1 perccel lemaradva tőle 7 óra 35 perccel szelte át a célkaput, ezzel ultrafutóvá válva. Így ők is és Horváth Erik is beteljesítették a célt, amit kitűztek.
Képesi Attila viszont többet időzött a pályán, ezért egy kis pihenő után Horváth Erik ismét nyeregbe szállt és elindult vele szemben. Nagyjából az utolsó harminc kilométert már együtt tették meg, ezzel megkönnyítve és felgyorsítva a haladást. Mindennek köszönhetően Attilának sikerült 14 óra 3 perc alatt beérnie.
A másnapot a futóink a pihenésre szánták, de Erikben még rejlettek tartalékok. A fáradságát félretéve az 5 kilométeres távon is elindult. Okosan beosztotta az erejét, hogy a célig kitartson. Az alapos tervezés a végén kifizetődött, ugyanis megszerezte az abszolút 3. helyezést és ezzel önmagának is ki tudott harcolni egy jelentős eredményt.
Az előző napi aktivitása után így is kivitelezett egy 21:09-es „ötöst“. Ezzel a teljesítménnyel egy rangos eseményen állhatott fel a dobogóra, amivel együtt büszkévé tett minket. Több, mint 300 kilométert kellett utazniuk, de ezekért az élményekért megérte.“ – zárta értékelőjét Király Mátyás.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.