Április és május is kihívásokkal telt a bősi futók számára

By
Updated: jún 9, 2021

Új hónapok, új kihívások, áprilisban és májusban újabb célokat tűztek ki a bősi futóklub tagjai, akik már a megszokott módon, nem kevés kilométert futottak. A részletekről Király Mátyás, a futóklub elnöke nyilatkozott.

„Áprilisban sem lazítottunk, a Bősi Futóklub számára a márciusi kihívásunk után az április is hasonlóan telt, habár ezúttal egészen másfajta kihívással néztünk szembe. Az áprilisi „feladat” szerint mindenkinek le kellett futnia egy Cooper-tesztet, vagyis egy 12 perces futást kellett teljesíteni. A cél az volt, hogy mindenki a legjobb teljesítményt hozza ki magából és minél hosszabb távot fusson le 12 perc alatt. A kihívás „Mutasd mit Futsz!” név alatt történt. Összesen 21 klubtag vett részt rajta, közülük sokuk a vártnál is jobban teljesítették. Mivel szinte egy teljes hónap rendelkezésre állt, volt, aki többször is nekifutott ennek a megmérettetésnek. Ez a kihívás akarva-akaratlanul is kimozdított mindenkit a komfortzónájából, és ez arra ösztönzött minket, hogy minél jobbra is sikerüljön. Valójában ezt egy baráti versengésként is értelmezhettük, ahol mindenki győztes. Április végén minden sikeres teljesítőt oklevéllel jutalmaztunk, emellett a leggyorsabb férfit és nőt kupadíjazásban részesítettük: Horváth Erik – 3,3 kilométerrel, Nagy Anita – 2,66 kilométerrel.“

 

„Májusban ismét kihívást intéztünk magunk felé. A Májusi ÖsszeFutás nevet kapta és egy sajátos kihívást állított mindannyiunk részére. Több híres, hosszú, illetve ultra távú verseny távjai közül lehetett választani és legalább a kiválasztott távnak megfelelő kilométert kellett összesen lefutni a májusi hónapban. Így mindegyikünk saját magának állított fel egy rá szabott kihívást. A választható távolságok a Győr-Lipóttól (26,4 kilométer) egészen az OTKD-Od Tatier K Dunaju-ig (345 kilométer) terjedtek. Többek között választható volt még az UTH- Ultra-Trail Hungary, az UTT-Ultra-Tisza-tó és a Spartathlon. Ez remek motivációt jelentett mindenki számára, mert elérhető célt tűzhetett ki magának és ha kellett, felfelé módosíthatott a célkitűzésén. A kihívásban huszonkét futó részt és a májusi hónapban közel 2900 kilométert futottunk összesen. A hónap végén jutalmul mindenki egyedi oklevelet kapott. Két különdíjat is kiosztottunk. A különdíjak a résztvevők számára előre nem ismert paraméterek teljesítéséért jártak. A két különdíjas, Gróf Erika és Somogyi Pál kupa díjazásban részesült.“ – értékelte a májusi hónapot Király Mátyás, a bősi futóklub elnöke.