A Kyokushin Karate megalapítójára emlékeztek Csallóközaranyoson

By
Updated: máj 3, 2019

Első alkalommal rendezte meg Csallóközaranyoson a Seishin Karate Klub a XI. Sosai Oyama Nemzetközi karate versenyt, amely a 25 éve elhunyt Sosai Oyama emlékére került megrendezésre. Sosai Oyama a Kyokushin Karate megalapítója, a világszervezet megálmodója, amely jelenleg 100 országban több mint 100.000 tagot számlál. A versenyre közel 200 közel nevezés érkezett 24 klubból, 2 országból (Magyarország, Szlovákia), kezdő és haladó kategóriában.

Az ünnepélyes megnyitó során Markovics János, a Szlovák Shinkyokushin Karate Szervezet elnöke megköszönte mindenkinek, aki bármilyen módon támogatta a rendezvény létrejöttét.

Külön köszönet mondott még Csallóközaranyos önkormányzatának hogy rendelkezésükre bocsátotta a Sportcsarnokot, továbbá Kurcsík Jánosnak, és nejének, Ivettnek, Székelyhidy Andrásnak, és nejének Ildikónak hogy hozzájárultak a verseny szervezéséhez. Köszöntötte még válogatott versenyzőket Hupian Kristínát, Markovics Ádámot, Jakab Adriennt, Kurcsík Márkot, Pulay Attilát (Keszegfalva) és Cserepes Zoltánt (Nemesócsa) akik június végén Prágában, Csehországban fogják képviselni a Seishin Karate Klubot, és egyben Szlovákiát az Európa Bajnokságon.

Összesen 52 kategóriában hirdettek győztest. Seishin Karate Klubból 11 első 12 második, és 22 harmadik hely született.

Első helyezettek: Lackó Patrik, Rakus Ján, Kurcsík Márk, Dorina Lišková, Szenci Erik (Keszegfalva), Oláh Ákos (Ekecs), Fekete Abigél (Seigi Megyercs), Bödők Beatrix, Garai Márk Mihály (Nemesócsa), Tóth Fábián, Bock Zsófia (Dunaszerdahely), Pataki Márk (Ekel)

Az év sportolója különdíjat Csallóközaranyosról Kurcsík Márk kapta meg aki kiválóan teljesített a 2018-as évben, és kitartóan látogatja az edzéseket.