A Kassai maratonon és a győri Futófesztiválon remekeltek a bősi futók

By
Updated: október 8, 2019

Az elmúlt hétvégén is remekeltek a Bősi futóklub tagjai, akik két komoly versenyen álltak rajthoz. A részletekről Király Mátyás, a futóklub elnöke nyilatkozott.

„Vasárnap reggel ismét futócipőt húzott a Bősi futóklub, a győri 24. Sri Chinmoy Futófesztiválon és a Kassai Maratonon szerepeltünk. Győrben egy versenyen belül három számban lehetett futni. 8,5 km, 21,5 km és 6 órás futás, ez azt jelenti 6 óra áll rendelkezésre a futásra, és a lehető legtöbb kilométert kell alatta lefutni. Két versenyzőnk a 8,5 kilométeres távon, négy futónk pedig a 21,5 kilométeres távon vett részt. Király Zsuzsa negyedszer állt rajthoz 21,5 kilométeren, melyet 1 óra 58 perc alatt teljesített. Az első 21,5 kilométerét teljesítette Both Rita (1 ó 58 p) Losonszká Szilvia (2 ó 2 p) és Somogyi Pali (1 ó 51 p). Hatalmas gratuláció jár nekik. A csapat három tagja számára első 6 órás futása volt. Kihívás volt számunkra az 50 kilométer teljesítése, viszont mindhárom futónk elérte. Sándor Éva és Kun Meton Martina  a negyedik helyezést érte el, 6 óra alatt 54,042 kilométert futottak.

Jómagam, Király Mátyás 6 óra alatt 55,739 kilométert futottam, ezzel a harmadik helyet szereztem meg. Az elérhetetlen álom megvalósult! Gasparik Tomi a Kassai Maratonon vett részt, ahol sikerült megdöntenie az egyéni rekordját a 42,195 kilométeres távot 3 óra 10 perc alatt futotta el. Minden versenyzőnknek gratulálunk,  nagyon szépen teljesítették saját kihívásukat.“ – értékelte a hétvégi versenyeket Király Mátyás klubelnök.