A Damashi Kupán remekeltek a Seishin Karate Klub növendékei

By
Updated: október 29, 2019

Október utolsó hétvégéjén harmadik alkalommal indult útnak a Seishin Karate Klub különítménye Siklósra a Damashi Kupa elnevezésű Nemzetközi tornára.

A csapat csütörtökön reggel 9 órakor indult autókkal a komáromi határról. Miután a csapat elfoglalta a szállást kihasználtuk a jó időt és fociztunk este pedig társasjátékoztunk. Pénteken reggel egy átmozgató edzés után elmentünk Pécsre kirándulni egyet. Gyönyörű időnk volt így nagyon kellemesen telt a napunk. Szombaton reggel közösen megcsináltuk a testébresztő tornát, majd 9 órára mentünk a sportcsarnokba. Tíz órakor egy rövidke megnyitó után elkezdődtek a küzdelmek.

 

 

Elsőként Pulay Atilla (Keszegfalva) bunyózott, aki első küzdelmében megfogta az ellenfelét combra és hosszabbításban győzött. Második küzdelemben egy erősebb ellenféllel szemben maradt alul, így harmadik lett. Kiss Ádám (Keszegfalva) mindkét bunyóját szépen egyértelműen nyerte meg betartva az edzői utasításokat, megérdemelten lett első. Markovics Áron (Keszegfalva) első küzdelmét hosszabbításban vesztette el egy hajszállal, majd második bunyóban technikásan verte meg ellenfelét, így második lett. Jakab Adrienn (Keszegfalva) junior lány kategóriában egy ellenfele volt aki többszörös Európa bajnoki helyezett volt, próbálta betartani az edzői utasításokat, sajnos erős volt az ellenfél, így alul maradt és második lett. Utolsónak a csapatból Cserepes Zoltán (Nemesócsa) küzdött, akinek szintén sajnos csak egy ellenfele volt, akit hosszabbításban felülmúlt. Többször megfogta gyomorra és combra is, így megérdemelten lett első. Klubunkat két bíró is képviselte Markovics Ádám és Sensei Markovics János. A verseny nagyon gördülékenyen lezajlott. Este egy grill partival ünnepeltük meg a csapat sikereit, ahol mindenki nagyon jól érezte magát.“ – értékelte a tornát Markovics János, a klub vezetője.

Eredmények:

I.helyezettek: Kiss Ádám (Keszegfalva) és Cserepes Zoltán(Nemesócsa)
II. helyezettek:Markovics Áron, és Jakab Adrienn (Keszegfalva)
III. helyezettek:Pulay Atilla( Keszegfalva)

A Siklóst megelőző héten a klub edzői két napos továbbképzésen vettek reszt Budapesten ahol egy nagyon komoly, és világszerte elismert Japán mestertől, Kenji Ushirotól tanulhattak, és mélyíthették tovább karate tudásukat. Majd a hétfői napon közös látogatást tettek Kaposmérőn Kassai Lajos lovasíjász mesternél, ahol egy látványos bemutató után egy kiváló ebédet fogyaszthattak el a Kassai fogadóban.