40 karate érem a Kovács Kata Zsófia emlékversenyről

By
Updated: október 3, 2022

Idén immáron ötödik alakalommal került megrendezésre a Kovács Kata Zsófia emlékverseny Dunaszerdahelyen, amely a Seishin Karate Klub Gálája is egyben. A klub ezzel a versennyel szeretné megőrizni Zsófi emlékét, aki fél életét a karatéval töltötte, és kitartása példamutató a többi karatéka számára is!

A verseny megnyitója egy perces néma csenddel kezdődött Zsófi tiszteletére. Majd Zsófi édesanyja szólt pár szót, aki mindenkinek megköszönte hogy eljött, és hogy a klub megrendezi ezt a versenyt, amivel tiszteleg Zsófi emléke előtt. „Csak az hal meg, akit elfelejtenek, akit megőrzünk szívünkben, az örökké élni fog!” – ezzel zárta mondandóját.

A versenyre 170 fő nevezett 16 klubból, 3 országból (Magyarország, Horvátország és Szlovákia). A Seishin Karate Klubból közel 50 nevezés érkezett.

 

A versenyt Dr. Hájos Zoltán, Dunaszerdahely város polgármestere nyitotta meg. Köszöntötte a megjelent versenyzőket és szülőket, és megköszönte, hogy Dunaszerdahely város adhat helyszínt ennek a nagyszerű rendezvénynek. Köszöntötték Polák Lászlót (Ekecs község polgármestere – Zsófi szülőfaluja), aki szintén méltatta a rendezvény fontosságát és megköszönte, hogy ilyen sok versenyző eljött és tiszteleg Zsófi emléke előtt.

Ez után Markovics János (Seishin Karate Klub vezetője) megköszönte Dunaszerdahely város vezetésének és Nagyszombat megyének (fő támogató) szponzoroknak és a szülőknek, hogy támogatták ennek a nagyszabású rendezvénynek a létrejöttét. Továbbá a klub edzőinek, Hupian Kristínának, Markovics Ádámnak, és Trenčík Nikolasnak, és Cserepes Zoltánnak kitartó munkájukat. Majd a klub edzői is gratuláltak Markovics Jánosnak, aki az 5.dan mesterfokozatot szerezte meg a héten Lengyelországban a Világszervezet (WKO) danvizsga bizotsága előtt.

A megnyitó után a küzdelmek három küzdőtéren zajlottak. A gyerekek nagyon lelkesen, és színvonalas küzdöttek. Külön dicséret illeti az edzőket a felkészítésért. A Seishin Karate Klubból 10 fő szerzet első helyet.

A klub összesen 40 érmet gyűjtött:
Első helyezettek kezdő kategóriában: Bartalos Liza, Csölle Kincső, Sallay Mátyás, Kubicska András, Hansen Axel (Dunaszerdahely), Tercs Máté (Ekecs), Laboda Lili, Papp Alex (Keszegfalva)
Második helyezettek: Polin Zsófia, Hansen Péter, Zalka Tibor, Kubicska Simon, Zalka Tibor (Dunaszerdahely), Bogyai Dorka (Ekecs), Horváth Nimród, Kuchár Dávid, Veselá Emma (Keszegfalva)
Harmadik helyezettek: Rácz Kristóf, Lukovics Mónika (Ekecs) Póša Gabriell, Póša Viktória, László Lenke, Szabó áron, Soós Marcel, Lavu Botond, Póda Natália (Dunaszerdahely), Tóth Koppány, Sárai Luca, Veselá Emma, Fábián Viktor (Keszegfalva)
Első helyezettek haladó kategóriában: Bíró Bendegúz (Dunaszerdahely), Sárai Csongor (Keszegfalva)
Második helyezettek: Kiss Zalán (Dunaszerdahely), Lukovics Enikő, Kovács Krisztián, Cséfalvay Balázs, Bittera Dániel (Ekecs)
Harmadik helyezettek: Both Máté (Dunaszerdahely), Bödők Beatrix (Nemesócsa), Rakus Ján (Keszegfalva)

Markovics János különdíját Bíró Bendegúz kapta, aki a legkitartóbb klubtag Dunaszerdahelyen és a versenyen is első helyet ért el.

-mj-

Fotó: Nagy Róbert

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.