A Brazil Jiu Jitsut népszerűsíti az újonnan alakult ZR Team Slovakia szervezet

By
Updated: január 12, 2018

Egyre sikeresebben működnek a csallóközi küzdősport szervezetek, talán az egyik legnagyobb és legeredményesebb a Bősi Kempo MMA & BJJ Klub, melynek versenyzői rendre halmozzák az érmeket és a bajnoki címeket.

2017 végén egy új szervezettel bővült a helyi sportág, ugyanis megalakult a ZR Team Slovakia, amely a Brazil Jiu Jitsu harcművészetet szeretné népszerűsíteni és január 8-tól már edzéseket is tart. Az egyesület megalakulásáról és céljairól Gróf Lóránt, a ZR Team Slovakia megalapítója és a Bősi Kempo MMA & BJJ Klub főedzője nyilatkozott.

Mit jelent pontosan a ZR Team Slovakia, hogy alakult?

A ZR Team Association egy új szervezet a Brazil Jiu Jitsu palettáján, Ze Radiola mester alapította, aki a Garcie családtól kapta a mesteri fokozatot. A Gracie Barra szervezet főedzőjét régebben a bajnokok edzőjének nevezték, mivel ő nevelte ki a világon a legtöbb Európa és Világbajnokot. Pár éve kivált a Gracie Barraból és létre hozta a saját szervezetét a ZR Team Association-t.

Az ő tanítványa az a Max Carvalho, aki 2005-ben jött Magyarországra és letette kis térségünkben a Brazil Jiu Jitsu alapjait, tehát mondhatni ő a honosítója felénk ennek a sportágnak. Később Max követte mesterét és megalapította a ZR Team Hungary egyesületet. Ma Max Ausztriától Oroszországig a Kelet-Európai régió fő instruktora. Mivel ez rengeteg utazással jár, így Csámpár János lett Magyarország és Szlovákia megbízott instruktora. Csámpár mester több mint egy éve havi rendszerességgel felügyeli a Bősi Kempo MMA & BJJ Klub Jitsu ágának munkáját, szemináriumokat, edzéseket tart. Jó magam 2005-től foglalkozom külön BJJ-vel Max mesternél. 2017 végével kértek fel a mesterek, hogy alapítsuk meg a ZR Team Slovakia egyesületet, melynek én lettem fő instruktora. Segítőim Mišičák Zoltán és Lukács István. Jelenleg a szervezet tagjai a Bősi Kempo MMA & BJJ Klub és az újonnan alakult BJJ Nádszeg.

Mik a ZR Team Slovakia célkitűzései?

A szervezet célja, hogy megismertesse a Brazil Jiu Jitsut hazánkban, továbbá a gyermekek sportra való nevelése és az emberek egészségének megőrzése. Nyilván a Jitsu önvédelemre is szolgál. A ZR Team Slovakia, mint szervezet, sportdiplomáciai feladatokat is el kíván végezni, mivel hazánkban már több BJJ-vel foglalkozó klub működik. De szervezetünk segítséget nyújt több MMA szervezet és klubnak, hogy fejlődjenek a számunkra ugyancsak fontos földharc területén. A közeljövőben terveink között szerepel szemináriumok, versenyek, edzőtáborok szervezése.

Bővebb információ a ZR Team Slovakia Facebook oldalán található.

https://www.facebook.com/events/828403835283370