Weiss, Hapal, Holoubek? Ki lehet a DAC következő edzője?

By
Updated: apríl 27, 2021

Múlt héten menesztette vezetőedzőjét a DAC, de már megindultak a találgatások az új trénerrel kapcsolatban.

Bernd Storck 2019 tavaszán vette át a DAC irányítását. Kezdetben kiváló futballt produkált a csapat, még az Európa liga 3. selejtezőkörébe is bejutott, a bajnokságban pedig sorozatban 8 győzelmet aratott. Idén tavasszal viszont a csapat a Besztercebánya ellen búcsúzott a Slovnaft Cup küzdelmeitől. Az új vezetőedző kiléte egyelőre kérdéses, a csapatot jelenleg Németh Antal, Stock korábbi segédedzője irányítja.

A szlovák Sportnet.sme.sk készített egy összeállítást a lehetséges utódokról. A portál szerint nemrég a Csallóközben járt Vladimír Weiss, aki legutóbb a grúz válogatottat irányította. Weiss 2020-ban Szlovákia legjobb edzője lett, elmondása szerint szívesen dolgozna klubcsapatnál. Játékosként a DAC csapatában is szerepelt, klubszinten a Slovan együttesével ért el sikereket.

Felmerült két cseh edző neve is. Az egyik Pavel Hapal, aki korábban Zsolnán, a cseh Spartánál és a szlovák válogatott élén is dolgozott. A másik David Holoubek, aki Rózsahegyen dolgozott eredményesen.
Nem titok, hogy Világi Oszkár külföldi edzőt preferál a DAC élére, így volt ez Bernd Storck, Peter Hyballa vagy Marco Rossi esetében.
Csak szólunk, hogy nyártól talán még Dárdai Pál is szabad lesz.