Világi Oszkár: Sikeres történet lehet az ETO és a DAC csapatából

By
Updated: november 26, 2021

Az ETO FC Győr megvásárlásán dolgozik a DAC tulajdonosa, Világi Oszkár, aki a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában vázolta fel terveit a két klubbal kapcsolatban. 

Sajtóhírek szerint Világi Oszkár lehet az ETO FC Győr tulajdonosa, a dunaszerdahelyi vállalkozó pedig nem tagadta a híreket, sőt, bővebb részleteket is elárult. „Annyit mondhatok, hogy tárgyalásban vagyunk. Még nem egyeztünk meg véglegesen. December végére le tudjuk zárni ezt a folyamatot. Ma még erről nem tudok többet mondani. Amiben a szinergiákat látjuk, az az akadémiák működése. Győr Magyarország egyik legjobb akadémiája, Dunaszerdahely pedig Szlovákia élen járó akadémiája. Akadémiai szinten tudnánk hatékonyabbak lenni ebben a régióbaj. Az összes tehetségnek tudnánk alternatívát nyújtani, mint Győr vagy DAC, vagy együtt. Ez az első rész, ahol szeretnénk együttműködni. Győrben a klub múltjából is kiindulva jogosak azok az elvárások, hogy NBI legyen. Ha minden úgy alakul, ahogy szeretném -a fociban ez sosincs így-, akkor sikeres történet lehet a két csapatból. Egy régióban vagyunk, elválaszt minkent egy határ, de 20 kilométeres távolság van a két város között. Adott, hogy egy futballközponttá nőjünk a közép-európai régióban.“ – vázolta fel a terveket Világi Oszkár.

A DAC tulajdonosa elmondta, a két klub egymásért és nem egymás ellen dolgozna a jövőben. „Racionális gondolkodás után jöttem rá, hogy a két klub tudna egymásnak segíteni. Az elmúlt időszakban volt együttműködés, de nem volt annyira hatékony. Inkább konkurensei voltunk egymásnak, mint segítői. Megmondom őszintén, több magyarországi klub keresett meg, hogy befektetőként lépjek be, de mindenkinek azt mondtam, hogy én csak a DAC-ot tudom elképzelni, mint az én klubom. A Győr egy régiós gondolkodás eredménye. Egy határon átnyúló, de nem egymáshoz közeledő két klubot szeretnék működtetni, ha sikerül megegyezni a mostani tulajdonossal. Ez nem a DAC, nem a Győr ellen megy, hanem hogy két erős klubot működtessünk a régióban.“

A továbbiakban Világi Oszkár szót ejtett az edzőváltásról is, Janeiro mellett több trénerrel is kapcsolatban voltak. Fontos, hogy az új edző értse ezt a régiót és támadófutballt játsszon csapatával. Janeiro Kisvárdáról érkezett, a tárgyalások nem zajlottak könnyen, viszont a portugál tréner személyes okokból is váltani akart.

Tetők, homlokzatok, térkövek tisztítása – Čistenie striech, fasád, zámkovej dlažby – Verin Consulting s.r.o.

https://www.facebook.com/events/828403835283370