Világi Oszkár: Öt játékosért is ajánlatot kapott télen a DAC

By
Updated: február 11, 2021

Véget ért a téli szünet, a hétvégén rajtol a Fortuna liga tavaszi idénye. Mozgalmas heteket tudhat maga mögött a DAC, amely megerősítette játékoskeretét, és a bajnoki címre tör. A részletekről Világi Oszkár nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

Évek óta Dunaszerdahelyre jár a legtöbb szurkoló, tavaly viszont kiesett a jegyeladásból származó bevétel. Mekkora mínusszal zárt a klub?
Nem zárhattunk mínuszban, mert akkor nem kapnánk licencet az új idényre. Az említett kiesést pótolnunk kellett, több százezer eurós összegről van szó. A szlovák államtól egyébként harmincötezer euró kompenzációt kaptunk, se többet, se kevesebbet… Hadd jegyezzem meg továbbá, hogy játékoseladásból is gyarapodhat egy-egy egyesület bevétele, mi azonban eleve szerettük volna egyben tartani csapatunkat, és örülök, hogy ez sikerült, pedig több játékosunkért kecseg­tető ajánlatot kaptunk. Ők azonban azt mondták, maradjunk együtt, játsszuk végig az idényt, próbáljunk előrelépni, és letaszítani a bajnoki trónról a Slovant.

Mely játékosokért érkezett ajánlat?
César Blackmanért, Eric Ramírezért, Kalmár Zsoltért, Marko Divkovicért, sőt a mindössze tizenkilenc éves Sainey Njiéért is. Elmondható, hogy széles körben figyelik klubunkat.

Elégedett a téli átigazolási politikával?
Csak egy játékost, a huszonhárom éves walesi Isaac Christie-Daviest szerződtettük négy hónapra, tőle a középpályánk megszilárdítását várjuk el, mert az ősszel volt néhány meccsünk, amelyet nem tudtunk megfelelően uralni.

Milyen tavaszra számít?
Először is azt kívánom, hogy a nézők visszatérhessenek a lelátókra, mert az nekünk óriási erőt ad, erre azonban jelenleg csekély esély mutatkozik. Egy szó, mint száz, csapatunkban minden adva van az előrelépéshez, szeretnénk jól rajtolni, és ha bajnokok leszünk, nem reklamálok majd, hogy ez kevés.

A teljes interjú megtalálható a Nemzeti Sport honlapján.